28.05.2022 |
Viure als Pirineus

DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE LOCAL

El Geoparc Orígens signa divuit convenis amb entitats col·laboradores

La millora de l'estratègia de col·laboració amb entitats privades és una de les recomanacions de la Unesco
Pla general dels representats de les entitats que han signat convenis de col·laboració amb el Geoparc Orígens el 3 de desembre del 2019. (horitzontal)
Foto de família dels representats de les entitats que han signat convenis de col·laboració amb el Geoparc Orígens/Geoparc Orígens
El Geoparc Orígens signa divuit convenis amb entitats col·laboradores

El Geoparc Mundial Unesco Orígens ha signat divuit convenis amb entitats després d'haver dut a terme un procés de selecció d'entitats col·laboradores i 'productes Geoparc'. Aquestes entitats són d'àmbits diversos, entre els quals destaquen empreses de guiatges, de la indústria agroalimentària i productes artesans que seran promocionats sota la marca Geoparc. L'objectiu d'aquests convenis de col·laboració és ajudar al desenvolupament sostenible local tot vinculant el patrimoni geològic als productes privats com a eina innovadora. La millora de l'estratègia de col·laboració amb entitats privades és una de les recomanacions de la Unesco.

Els convenis han d'ajudar a donar valor afegit als productes seleccionats. Alguns dels compromisos establerts en els convenis són l'assessorament que el Geoparc farà a les entitats perquè puguin integrar un discurs del Geoparc, tot incorporant una explicació geològica als productes seleccionats, així com la utilització del logo del Geoparc.

L'assessorament serà personalitzat i depèn de l'activitat que realitza cada empresa. En el cas de les empreses de guiatge ja s'ha començat a fer formació amb tècniques de guiatge. De la mateixa manera, es fomentarà una promoció creuada entre l'entitat i el Geoparc. Aquests convenis tenen una validesa de dos anys prorrogable i seran revisats anualment per tal de realitzar un seguiment de les accions realitzades.

Aquesta iniciativa va començar al març amb l'inici d'un procés de selecció de productes susceptibles a ser Geoparc on es van rebre un total de 45 peticions. Des d'aleshores i fins al setembre es van realitzar entrevistes amb la primera selecció d'entitats per poder definir els productes Geoparc i elaborar els convenis que s'han signat aquest dimarts.

El Geoparc Orígens signa divuit convenis amb entitats col·laboradores
Comentarios