27.11.2022 |
Viure als Pirineus

PARLAMENT

El Parlament insta el Govern a aprovar el Pla Director sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei

Aprovada per unanimitat la proposta presentada per Catalunya en Comú-Podem
Pla general del congost de Mont-rebei, el 17 de juny de 2019. (Horitzontal)
Pla general del congost de Mont-rebei/Oriol Bosch
El Parlament insta el Govern a aprovar el Pla Director sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei

La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat aquest dimecres part de la Proposta de resolució del grup de Catalunya en Comú-Podem sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei. En concret, el punt que insta el Govern a aprovar un Pla Director que reculli les normes d'ús, de seguretat de l'espai, les activitats econòmiques, regulació de la navegació de l'espai, aparcament i l'accés, que s'ha aprovat per unanimitat. Per contra, ha rebutjat emplaçar l'executiu a declarar el Montsec Parc Natural.

La Comissió de Territori ha instat per unanimitat el Govern a avançar en l'aprovació d'un Pla Director que reguli l'ordenació i usos del congost de Mont-rebei. En canvi, s'han rebutjat els altres dos punts de la Proposta de resolució de CATECP que emplaçaven l'executiu català a declarar el Montsec Parc Natural i habilitar-hi les partides pressupostàries necessàries, i a crear una taula estable de coordinació entre els ens afectats per Mont-rebei com és el cas dels governs de Catalunya i de l'Aragó, la Fundació Catalunya-la Pedrera, municipis afectats, diputacions i consells comarcals.

Des dels grups de JxCat i Republicà han recordat que aquesta taula ja està creada i que està treballant per redactar el Pla Director per tal de compatibilitzar els usos turístics amb la preservació natural de l'entorn. Tot i això, han valorat positivament la incorporació de la Fundació Catalunya-la Pedrera –propietària de l'espai- a la taula de coordinació. A la vegada, els dos grups que integren el Govern han qüestionat la necessitat de declarar, en aquests moments, el Montsec com a Parc Natural sense que hi hagi una partida pressupostària específica al respecte, ja que aquesta declaració suposaria restar recursos a la resta de parcs naturals del país, segons han assenyalat.

El Parlament insta el Govern a aprovar el Pla Director sobre l'ordenació del congost de Mont-rebei
Comentarios