RESIDUS

El Govern destina 350.000 euros a la clausura parcial del dipòsit controlat de residus de Fígols, a Tremp

L'Agència de Residus de Catalunya subvencionarà el Consell Comarcal del Pallars Jussà per finançar dues zones d'abocament ja esgotades
Abocador de Fígols de Tremp
photo_camera Abocador de Fígols de Tremp/CCPJ

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts, en sessió de Consell Executiu, autoritzar l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir una subvenció de 350.085 euros al Consell Comarcal del Pallars Jussà per finançar les obres de clausura parcial del dipòsit controlat de residus de Fígols, a Tremp. Els treballs afecten la primera zona que va ser objecte d'abocament (anomenada vas A) i una part de l'actual (anomenada vas 1 del vas B), les quals han esgotat la seva capacitat útil de dipòsit de residus. Així, cal procedir al segellament per minimitzar els impactes potencials sobre el medi; tant el visual, com la producció de lixiviats i les emissions de biogàs.

Les obres de segellament inclouran la disposició de capes d'impermeabilització, drenatge i revegetació, a més d'acabar de connectar la xarxa de biogàs, tal com preveu la normativa sectorial vigent. L'actuació s'inclou dins del Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT20).