CINEMA

El festival de cinema de temàtica rural Mostremp, lliura els premis de la seva 10a edició

El curtmetratge “La Pared” de Gala Gracia guanya la 10a edició del festival.
9U8A1263
photo_camera El curtmetratge “La Pared” de Gala Gracia guanya la 10a edició del festival / Jordi Uriach

El festival de temàtica rural, Mostremp ha lliurat aquest vespre els premis dels curts subjectes a concurs. La projecció del curt Camí d’Àrreu posarà demà el colofó al festival. Els Amics del Cinema de Tremp, entitat que organitza el certamen, ha repartit cinc estatuetes als millors curts de les diferents seccions.

El millor curtmetratge ha estat per La pared, de Gala Gracia, un film que mostra el divorci des d’una visió infantil, aquest premi atorgat pel jurat està dotat amb 2000€. El vot del públic, dotat amb 1000€ ha premiat el documental Erroak, de Sergio Azkarate, que tracta el despoblament de Vitòria.

La Pared elena-rubio-y-nacho-serrano-pared-gala-gracia(Foto: Una seqüència de 'La Pared' amb Elena Serrano i Nacho Rubio protagonistes del curtmetratges)

La pared, de Gala Gracia

La directora Gala Gracia (Osca, 1988) va estrenar el seu curtmetratge La Pared, el passat mes de juny, al 49º Festival Internacional de Cine de Huesca. Aquí podeu llegir la notícia que va publicar al Diario del Alto Aragón

9U8A1274(Foto: Lliurament de premis de la 10a edició del Mostremp a La Lira de Tremp / Jordi Uriach )

Secció infantil i juvenil

Pel que fa a la secció Infantil i Juvenil el premi nomenat Víctor del Val ha premiat dos projectes, per una banda el film El Monstre, de l’Institut de Tremp i per l’altra,  Deixa’m volar, del CEIP Valldeflors,  en aquesta secció el jurat ha fet una menció especial al film Piratas, també de l’Institut de Tremp.

Finalment, el premi Tarradets que guardona el millor curtmetratge de la secció Pallars&Ribagorça & Geoparc, ha estat per El Miedo, de Irene Obiols, dotat amb 750 euros.

Per acomiadar el festival, aquest diumenge, tindran lloc les sessions Finestra d’Actualitat, i  sessió de comiat, on es projectarà el fil Camí d’Àrreu, d’Aleix Gallardet, un film que mostra la visió del despoblament del món rural a través de la història del poble d’Àrreu, a les Valls d’Àneu, a conseqüència de la seva incomunicació i les desavinences entre els veïns per la manca d’una carretera.