CINEMA

El festival de cinema rural del Pallars arrenca la seva 10a edició amb bona rebuda del públic.

Els pròxims dies el festival comptarà amb les projeccions dels curtmetratges finalistes.
WhatsApp Image 2021-08-18 at 21.27.49
photo_camera El públic assistent a l'acte inaugural de la 10a edició del MOSTREMP / tremp.cat

Aquest dimecres, Tremp ha acollit l’acte inaugural del Festival de Cinema rural al Pallars Mostremp. L’acte ha brillat amb llum pròpia i el món del teatre i del cinema s’han donat de la mà per donar el tret de sortida al festival. La companyia de teatre a Galet ha estat l’encarregada d’amenitzar la inauguració amb una acció teatral que en honor  al 7è art ha combinat ambdues disciplines.

Tot i que la reproducció del film Almost Ghosts, programat per l’acte, no s’ha pogut reproduir fins al final degut a un problema tècnic, la inauguració ha estat tot un èxit, ha comptat amb una bona rebuda del públic on gairebé totes les butaques disponibles estaven ocupades.

El festival, per segon any consecutiu ha estat conduït per Magda Borrell i Ferran Castells, ambdós presentadors formen part del món del teatre, i així ho plasmen en les seves aparicions l’escenari. El Mostremp ha arribat a la seva desena edició, i no ha faltat un  repàs dels deu anys de festival amb un muntatge dels cartells i fotografies de les anteriors edicions.

WhatsApp Image 2021-08-18 at 21.01.06

(Foto: Acte inaugural de la 10a edició del MOSTREMP / tremp.cat)

L’acte ha comptat amb els parlaments de Lluís Roy, president de l’associació Amics del Cinema de Tremp, de Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà i de Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp, tots ells han destacat la gran tasca de l’organització del festival, que tot i les dificultats, tira endavant amb esforç i il·lusió el festival. Tal com ha remarcat Cases, “ara més que mai, diem amb veu alta que la cultura és segura. El gran esforç que ha fet el sector cultural durant la pandèmia ha estat titànic, i des de les administracions ens hem de comprometre a impulsar-lo, els beneficis que aporta la cultura a la societat són insubstituïbles.“ També s’ha valorat  la gran tasca del territori amb un festival que s’ha convertit en un gran actiu cultural, i que sense els patrocinadors, les administracions, les institucions, i els petits comerços que hi col·laboren no es podria portar a terme.

Els pròxims dies el festival comptarà amb les projeccions dels curtmetratges finalistes. Aquestes s'agruparan en dues sessions que es realitzaran el divendres i el dissabte. La projecció dels curts de la secció Infantil i Juvenil tindran lloc dissabte i la projecció els curts de la secció Pallars&Ribagorça & Geoparc aquest dijous.