ELECCIONS AL PARLAMENT 12M

Esquerra Republicana crea el premi Antoni Flores i Ardiaca per reconèixer iniciatives en defensa del Pirineu

Els candidats i candidates republicans al Parlament, acompanyats del president de la Generalitat, Pere Aragonés, han celebrat avui un acte a Tremp
El President Pere Aragonès, la cap de llista Marta Vilalta i els candidats pirinencs Pepe Vidal, Roser Bombardó i Miquel Abrantes (1)
photo_camera El President Pere Aragonès, la cap de llista Marta Vilalta i els candidats pirinencs Pepe Vidal, Roser Bombardó i Miquel Abrantes / @ERCPirineu

El president Pere Aragonès, la cap de llista d’Esquerra Republicana per Lleida a les properes eleccions del 12 de maig, Marta Vilalta i els candidats pirinencs Pepe Vidal, Roser Bombardó i Miquel Abrantes han participat avui en un acte de precampanya “Guanya Catalunya” a Tremp.

En l’acte, el President de la Generalitat, Pere Aragonés ha anunciat la creació del premi anual Antoni Flores i Ardiaca per part de la d’Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran. El premi vol ser un reconeixement a les iniciatives en defensa dels valors republicans en l’àmbit pirinenc i es concedirà a associacions, entitats, col·lectius o personalitats que hagin contribuït a la defensa del Pirineu. A més a més, el guardó vol ser un homenatge al diputat trempolí traspassat de forma sobtada farà gairebé un any.

En el decurs de l’acte, el president Aragonès ha posat el focus en el finançament singular que el país necessita i es mereix, “Catalunya ha de disposar de tots els recursos que genera, i ha de tenir la clau de la caixa.” Sobre aquesta qüestió ha defensat que “la proposta de finançament feta per Salvador Illa surt derrotada i que sempre respondrà als interessos de Moncloa i no dels catalans i catalanes. I hi ha afegit, “Vull continuar sent President de la Generalitat per a poder fer un referèndum reconegut internacionalment, per a tenir un finançament just i per a seguir defensant l’estat del benestar.”

Pepe Vidal acte Tremp
El candidat pirinenc al Parlament de Catalunya, Pepe Vidal, durant l'acte a Tremp / @ERCPirineu

Mentre que per la seva banda, Marta Vilalta ha reivindicat, “l’orgull del canvi que hem produït a tota Catalunya i en concret a les comarques de l’Alt Pirineu. Un canvi que es demostra amb fets com el desplegament dels serveis territorials de la vegueria, el reforçament de les escoles rurals o la creació del grau d’infermeria a Tremp. Hem complert amb allò que vam dir que faríem per a fer que guanyi Catalunya i el Pirineu.”

La cap de llista dels republicans ha afirmat que “reivindiquem la nostra tasca davant d’aquells que pregonen del derrotisme, perquè som els que fem que les coses passin. I ho hem demostrat obrint camí i fent possible allò que sembla impossible, també en la resolució del conflicte polític. Ens deien que no passaria, i hem fet possibles els indults, la derogació de la sedició i l‘amnistia. I ara farem possible el referèndum”

Pere Aragonès a Tremp
El President Pere Aragonès durant l'acte a Tremp / Marta Lluvich (ACN)

Per la seva banda, Pepe Vidal, el candidat número 2 de la llista, hi ha afegit: “A l’Alt Pirineu i Aran som més de 75.000 persones i volem tenir les mateixes oportunitats que la resta de Catalunya. Per això, el president Aragonés va dissenyar uns pressupostos que preveia invertir 588 euros per habitant a l’Alt Pirineu i Aran, xifres molt per sobre de la mitjana catalana, que es troba als 248 euros per habitant.”

Durant l’acte de “Guanya Catalunya” també hi han participat, la candidata Roser Bombardó, que ha remarcat, “tenim les eines preparades, com l’estratègia del Pirineu o la Llei de Muntanya, per a que el Pirineu esdevingui un territori viu, amb oportunitats pels joves i garantint serveis pensant en la Catalunya sencera”. Per acabar, el candidat  Miquel Abrantes ha manifestat que com a candidat del Pallars Jussà, “voldria destacar i agrair la feina feta i el valor afegit que va aportar al Pirineu el nostre company Antoni Flores durant la seva etapa com a diputat al Parlament de Catalunya i com a regidor de l’Ajuntament de Tremp”.

Antoni Flores diputat
Antoni Flores va ser diputat pirinenc d'ERC al Parlament de Catalunya / ERC

Antoni Flores i Ardiaca

Antoni Flores i Ardiaca, Tremp 1963-2023, enginyer tècnic de professió i militant d’Esquerra Republicana des de l’any 1992, va exercir de diputat al Parlament de Catalunya, de regidor i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tremp a més de vicepresident de Consell Comarcal del Pallars Jussà i president de la federació comarcal del Pallars Jussà d’Esquerra Republicana. Ferm defensor de la independència dels Països Catalans, sempre va treballar des de la constància, la humilitat i la discreció per defensar els valors pirinencs i la seva gent.