06.12.2022 |
Viure als Pirineus

PALLARS JUSSÀ

Endesa fa un similucre de contagi de coronavirus al personal de la central de Sallente

Endesa, a través de la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre de contagi de Covid-19 a un treballador de la central hidràulica de Sallente, situada al terme municipal de La Torre de Capdella, al Pallars Jussà. La central de Sallente, situada al riu Flamisell, es va construir el 1985.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
L'embassament de Sallente.
Endesa fa un similucre de contagi de coronavirus al personal de la central de Sallente

Aquesta operació (completament innovadora) s’ha dut a terme igualment perquè, malgrat l’estat d’alarma decretat al país, les centrals de generació no només no han aturat la seva activitat sinó que es prioritza la producció d’energia per tal de garantir el subministrament elèctric a tota la ciutadania i, especialment, als equipaments crítics, mentre duri la pandèmia.

Així, aquest exercici tàctic especial se suma als plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

L’alerta s’hauria produït a primera hora del matí quan un dels treballadors de guàrdia ha comunicat a la Direcció, seguint els protocols estipulats, que un empleat ha donat positiu de coronavirus després de trobar-se malament en acabar una operació de matinada a la central de Sallente. Aquesta notícia ha fet declarar de forma immediata l’estat d’emergència per Covid-19 a tota l’Agrupació Hidràulica del Baix Pallaresa i aïllar i confinar la parella formada per l’especialista infectat i el seu company operari, per contacte directe. En paral·lel, s’hauria procedit a verificar les interaccions que aquestes dues persones haguessin tingut amb d’altres durant els últims quinze dies.

Igualment, per evitar qualsevol mena de propagació, s’han immobilitzat i clausurat els dos vehicles que els tècnics utilitzaven, i s’ha tancat una central hidràulica reversible, per tal d’evitar cap risc. I acte seguit s’hauria activat una empresa de desinfecció amb Equips de Protecció Individual per tal d’accedir a les instal·lacions i procedir a la seva neteja.

La contingència s’ha volgut ampliar, també, a una de les empreses contractistes que habitualment treballen per a la Companyia, la qual també s’hauria inventat un contagi de diferents membres del seu personal que, alhora, haurien estat en contacte amb dos treballadors més de la unitat de producció hidràulica. D’aquesta manera, s’ha volgut testar l’expansió de la malaltia entre un col·lectiu ampli de persones, esquitxant, fins i tot, altres centrals, com la de Talarn. Aquest nou escenari, amb sis treballadors confinats, ha obligat a reorganitzar tot el personal, les seves feines associades, i l’operativitat de les instal·lacions.

En aquest simulacre s’ha volgut implicar el màxim número de persones no només d’Enel Green Power sinó de la mateixa matriu, Endesa. Així, a més a més de l’específica Unitat de Producció Hidràulica –que gestiona totes les centrals hidroelèctriques de Catalunya, una seixantena llarga-, sinó al Servei Mèdic, i els càrrecs directius de la Companyia amb competències executives.

L’objectiu del simulacre ha estat provar el Pla d’Emergència per Covid-19 de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants.

La central hidràulica de Sallente, situada al riu Flamisell, es va construir el 1985 i està formada per quatre grups amb una potència total instal·lada de 415 MW.

Endesa fa un similucre de contagi de coronavirus al personal de la central de Sallente
Comentarios