SUCCESSOS

Aclareixen la identitat de la dona enterrada a Torallola i confirmen que va ser un assassinat masclista

Un home amb qui mantindria una relació sentimental està en presó preventiva per aquests fets
Torallola assassinat dona
photo_camera Zona de pati i d'horts on es van trobar les restes d'una dona a Torallola, al Pallars Jussà / ACN

Els Mossos d’Esquadra ja han pogut aclarir la identitat de la dona enterrada a Torallola, al nucli de la Conca de Dalt (Pallars Jussà), i han confirmat que va ser un assassinat masclista. La dona, de 28 anys, tindria una relació sentimental amb el seu presumpte assassí, que ja va ser detingut. El feminicidi s’ha confirmat un cop obtinguts els resultats de les proves d’ADN, que han confirmat la seva identitat. La víctima, originària de l’àrea metropolitana de Barcelona, feia anys que vivia al Pirineu. El detingut, de 46 anys i amb nombrosos antecedents policials, està en presó provisional, comunicada i sense fiança per aquests fets, que van tenir lloc el passat estiu.

El Departament d’Igualtat i Feminismes ha condemnat aquest assassinat masclista que s’ha confirmat aquest dijous però que va tenir lloc el passat estiu. El Govern expressa el seu condol i escalf a l’entorn de la víctima i als veïns de la localitat. Amb aquest cas, el nombre de dones assassinades aquest any per violència masclista puja a 14, i a 127 des de l’inici de la recollida d’aquestes dades el 2012. El nombre de fills que han quedat orfes és de 7 aquest 2023 i de 91 en la darrera dècada.

(Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112)