JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Els alcaldes del Pallars Jussà favorables a la candidatura dels JJOO d'Hivern, però amb condicions

Hi estan d'acord sempre que tinguin com a objectiu promocionar el Pirineu i es desenvolupin sota criteris de sostenibilitat.
1643826548151
photo_camera Reunió del Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà / CCPJ

El Vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha aprofitat la seva visita al Pallars Jussà acompanyat de la secretària general de l’esport, Anna Caula,  entre altres càrrecs del Govern, per reunir-se amb el Consell d’Alcaldies, per tal d’exposar-los el projecte per a la candidatura per al Jocs Olímpics d’hivern.

Els representants municipals s’han mostrat favorables a la candidatura dels Jocs sempre que tinguin com a objectiu promocionar el Pirineu i es desenvolupin sota criteris de sostenibilitat. Així mateix, també han demanat que es planifiquin les actuacions que el Pirineu necessita per impulsar la seva economia i revertir el despoblament, però que aquestes no vagin lligades a la realització o no dels Jocs. El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, n’ha destacat algunes com la millora del port de Comiols, el desplegament de la fibra òptica a tot el territori o la millora d’alguns trams de la N-260 que encara no s’han executat.

D’altra banda, al Consell d’Alcaldies, també s’ha tractat sobre la possibilitat que s’ofereixin a Tremp algunes places del grau d’Infermeria de la UdL. L’alcaldessa de Tremp, M. Pilar Cases, ha explicat al consell que, donat que la UdL es planteja ampliar el nombre de places d’infermeria a causa de la manca de personal detectat en el sistema sanitari, aquesta ampliació es podria descentralitzar, igual com es va fer amb el desplegament del grau d’INEFC a l’Alt Urgell.

La resta d’alcaldes s’han posicionat unànimement a favor d’aquesta proposta donat que la comarca compta amb espais que farien viable començar aquests estudis el proper curs. Així mateix la comarca compta també amb l’Hospital de referència dels dos Pallars així com diferents centres de primària i residències que podrien acollir les pràctiques de l’alumnat. Actualment a l’institut de Tremp ja s’imparteixen estudis de cicles de l’àmbit sanitari.

D’altra banda, la integració de la zona a l’àmbit universitari pot ser també un incentiu per a professionals sanitaris i propiciar el seu arrelament a la comarca i superar així les dificultats per fixar al territori els especialistes mèdics, malgrat que tinguin una major qualitat de vida.

El president del Consell d’Alcaldies, Jordi Navarra, considera que seria una molt bona noticia per a l’equilibri territorial que l’Alt Pirineu aconseguís un segons estudis universitaris, en aquest cas a Tremp.