MEDI AMBIENT

Els Agents Rurals rescaten dos voltors joves al Pallars Jussà

Un d'ells havia caigut al riu Flamisell. a la Vall Fosca, i l'altre prop d’una carretera
Rescat dos voltors Agents Rurals 1
photo_camera Un voltor va caure dins el riu Flamisell, a la Vall Fosca / Agents Rurals

El cos d'Agents Rurals han rescatat, aquest dilluns, dos voltors al Pallars Jussà. Un dels exemplars havia caigut al riu Flamisell, a la Vall Fosca, i no tenia forces per sortir de l’aigua. L'altre va ser trobat prop d’una carretera. Tots dos exemplars d'aus van ser traslladats al El Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent per la seva revisió i recuperació.

Rescat dos voltors Agents Rurals 2

Terra de voltors

Els Agents Rurals rescaten cada any un bon nombre de voltors que per causes diverses. Habitualment, durant l'estiu, voltors joves que fa poc que han saltat del niu, perden alçada i no poden recuperar el vol per manca d'experiència.

El poblet de la Torre de Tamúrcia (Tremp) acull el Casal dels Voltors, un equipament singular dins la ruta de 29 quilòmetres de la Vall dels Voltors. El Casal dels Voltors és un punt d’informació turística i un centre d’interpretació de les aus carronyaires del Pirineu. Es troba ubicat dins la Ruta de la Vall dels Voltors, un itinerari circular de 31 km que disposa d’àrees de pícnic, fonts i miradors, tot passant pels pobles de la Terreta, al municipi de Tremp. La Ruta es pot fer tant a peu, com en BTT o en cotxe.

Al Casal dels Voltors, cada dissabte a les 10:30 h, es pot veure en directe a través d’una càmera, com s’alimenten les 4 espècies d’aus carronyaires del Pirineu: el voltor comú, el trencalòs, l’aufrany i el voltor negre.

El Casal també compleix la funció de punt d’acollida dels visitants i de punt de informació de les diferents activitats que es poden efectuar a zona de La Terreta, que compta amb una gran quantitat de senders amb diferents nivells de dificultat, permet als visitants gaudir del paisatge de l’espai natural Serra de Sant Gervàs-Terreta-Vall Alta de Serradell.

comentaris