El Jussà impulsa l'aprofitament turístic dels embassaments de la comarca

Aquesta voluntat ve precedida per l’adequació per part del Consell Comarcal, mitjançant el finançament del Pla de Foment Turístic de la Generalitat, de senders a l’entorn dels embassaments de Terradets i de Sant Antoni

Llac Orta
photo_camera Empresaris turístics i el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona al Llac Orta, Itàlia. Foto: Consell Comarcal del Pallars Jussà

Una comitiva encapçalada pel vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, juntament amb d’empresaris turístics de la comarca, han fet un intercanvi durant dos dies amb la zona italiana del llac d’Orta, per tal de conèixer experiències relacionades amb l’aprofitament turístic de llacs i embassaments.

Aquesta experiència s’integra dins del projecte impulsat pel Consell Comarcal i els ajuntaments de l’entorn dels embassaments de Terradets i Sant Antoni per desenvolupar l’aprofitament turístic d’aquests elements del paisatge Pallarès. A més, en el cas de Sant Antoni els 5 ajuntaments de la seva àrea àrea d’influència han contractat un equip tècnic que durant el 2018 treballarà en l’actualització de la normativa ambiental i urbanística d’aquests espais.

Paral·lelament el Consell Comarcal, amb una ajuda del programa 7 Comarques del SOC, està redactant un informe sobre les possibilitats i potencialitats turístiques de la zona de l’entorn dels embassaments pallaresos i amb aquest objectiu que s’estan portant a terme aquestes experiències d’intercanvi amb altres territoris. Per elaborar aquest document, també es mantenen trobades amb entitats locals i empresarials de la zona d’influència dels embassaments pallaresos.

Aquesta voluntat ve precedida per l’adequació per part del Consell Comarcal, mitjançant el finançament del Pla de Foment Turístic de la Generalitat, de senders a l’entorn dels embassaments de Terradets i de Sant Antoni. Tot plegat reforçat per l’impuls del projecte de Tren dels Llacs per part de Ferrocarrils de la Generalitat i pel projecte Interreg de foment de la mobilitat sostenible que impulsa el Pallars Jussa en col·laboració amb altres territoris pirinencs.

comentaris