01.12.2022 |
Viure als Pirineus

Demanen a l'Ajuntament de Tremp que obri un expedient sancionador contra Endesa

La companyia es va comprometre fa 18 anys a traslladar la línia que passa a 4 metres de les cases del barri de la Pedrera

foto_3283711
Una torre passant a escassos 4 metres d'una casa de Tremp. Foto: Marta Lluvich
Demanen a l'Ajuntament de Tremp que obri un expedient sancionador contra Endesa

La Plataforma Unitària Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars ha demanat a l'Ajuntament de Tremp que obri un expedient sancionador per danys i perjudicis contra la companyia Red Elèctrica per l'incompliment del comprimís, ara fa 18 anys, de retirar una línia que travessa la localitat. La Plataforma vol que aquesta línia d'altra tensió (120 quilovolts) es traslladi a una zona no poblada de la comarca, lluny dels habitatges, i recorden els problemes de salut que pot causar viure a prop d'una línia d'alta tensió. Per visibilitzar aquesta reivindicació el dissabte dia 25 s'ha convocat una concentració i marxa lenta pel barri de la Pedrera on es penjaran pancartes contràries a la línia.

Josep Feria, de la Plataforma Unitària Contra l'Autopista Elèctrica del Pallars, ha explicat que demanen la damnificació, reparació i dignificació del barri que durant tots aquests anys ha patit el pas de la línia. Concretament són 4 les torres que passen a tocar de les cases del barri de la Pedrera.

La Plataforma aprofitarà l'acte del dissabte per mostrar també el seu desacord amb el recreixement de línies d'altra tensió que travessen la comarca del Pallars Jussà.

Precisament fa unes setmanes la Plataforma es va concentrar davant l'estació de trens de la Pobla de Segur, on hi ha un parc infantil amb dues grans torres elèctriques que fa anys que l'Ajuntament reclama que es retirin com la de Foradada del Toscar, a Osca, fins a la Pobla, que consideren una MAT encoberta.

Des de la Plataforma denuncien la "falta de sensibilitat" de les empreses elèctriques que "anteposen els seus projectes i interessos econòmics a la salut de les persones". També insisteixen que cal informar els veïns de l'estat real dels projectes perquè han detectat que molta gent pensa que continuen aparcats.

Demanen a l'Ajuntament de Tremp que obri un expedient sancionador contra Endesa
Comentarios