Constitueixen la Taula Territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme del Pirineu

El Pallars Jussà ha estat avui l’escenari de la creació de la “Taula Territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme” de l’Alt Pirineu, que integra representants de sectors socials i econòmics de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran públics, privats i del tercer sector. Aquesta té la finalitat d’orientar les actuacions pels propers anys per enfortir el teixit econòmic en general i consolidar i fomentar noves empreses socials i cooperatives, en particular.

fototaulaempresa
photo_camera Taula Territorial d’empresa, emprenedoria, economia social i cooperativisme del Pirineu

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la Xarxa Catalana d’Ateneus Cooperatius impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que inclou l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran. Aquest, coordinat pel consell comarcal del Pallars Jussà i integrat pels de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el Consell General d’Aran, té com a objectiu la promoció de l’economia social i del cooperativisme.

L’Ateneu vol ser un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació i suport a la creació de cooperatives i altres iniciatives del camp de l'economia social, i la taula creada avui permetrà que els diferents agents econòmics i socials del territori participin en el disseny del futur del territori.

Per la seva part, el President del consell comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, considera que la creació de la taula obre la possibilitat a tot el teixit empresarial de les comarques pirinenques a participar del debat d’on se'n derivaran les diferents línies de treball.