La Pobla tanca el juliol amb una festa major plena de novetats

La festa començarà el dimecres 19 i durarà fins el diumenge 23 de juliol.

Femcollafemfesta
photo_camera Cartell de la Festa Major de la Pobla de Segur

La Pobla ja ho té tot a punt per a la Festa Major d’enguany, una edició que arriba carregada de novetats. La més important és el Femcolla, un concurs de colles que es durà a terme durant la festa amb 15 colles inscrites i 260 participants, en què els més joves es batran en diferents proves per aconseguir ser la colla reina de la Festa Major. L’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els i les joves a participar de les diferents activitats de la festa major i que així se la sentin més seva. Per guanyar punts hi haurà algunes proves específiques, com per exemple una macrogimcana o un concurs de paelles, i, a més, participar de les activitats de la Festa Major, com per exemple la travessa del llac, també donarà punts. El Femcolla s’acabarà el diumenge amb el Gran joc de les colles i un sopar per a totes les persones que hi hagin participat.

La festa començarà el dimecres 19 amb la presentació de les colles i, tot seguit, una cantada d’havaneres amb rom cremat per a tothom.  El dijous arriben les activitats per als més petits amb cucanyes i inflables i, al vespre, comencen les proves del Femcolla amb una macrogimcana a la plaça de l’Ajuntament. La novetat del dijous és que després de la gimcana hi haurà un concert amb Rolling Beat Machine.

El divendres hi haurà proves sorpresa durant tot el dia pel concurs de colles i no serà fins les sis de la tarda, amb el Holifest, una altra novetat, que començaran les activitats de la festa. Al vespre tindrà lloc la cinquena edició del correpintxos i a les deu de la nit el concert amb el grup FriendshipSound, guanyadors de la tercera edició de l’Oh Happy Day. I per als més sortidors, la festa acabarà amb el grup de versions Muntband i el DJ Enric Font.

El cap de setmana també estarà carregat d’activitats. El dissabte en destaquen les esportives amb la pedalada popular, la ja tradicional travessa al llac i els tornejos de bàsquet 3x3. Al migdia, les colles es trobaran al parc Alcalde Boixareu per fer gala de les seves dots culinàries amb el concurs de paelles i, també al parc, tindran lloc el farcell de jocs tradicionals i l’exhibició de trial. El correfoc i el ball de festa major tancaran un dissabte ple d’activitats.

Finalment, el diumenge els més petits podran gaudir d’un parc infantil refrescant a la piscina municipal i a la tarda les colles agafen protagonisme: hi haurà la prova final “El gran joc de les colles”, el ball del fanalet, l’entrega de premis i un sopar i fi de festa per a tots els participants del Femcolla. Podreu trobar el programa detallat a la web de l’Ajuntament de la Pobla de Segur.

comentaris