EDUCACIÓ

El conseller Josep Bargalló visita la Zona Escolar Rural del Pallars Jussà

Els representants institucionals pirinencs segueixen reclamant una delegació territorial d'Educació a l'Alt Pirineu

Bargalló 5
photo_camera El conseller Josep Bargalló a l'escola AESO d'Isona/govern.cat

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest dijous lEscola AESO del municipi d'Isona i Conca Dellà, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Pallars Jussà. Bargalló ha visitat les instal·lacions del centre i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu de la ZER. Prèviament ha estat rebut per l'alcalde del municipi, Constantí Aranda, i ha signat en el llibre d’honor de l’Ajuntament. Han acompanyat el conseller, la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i el director dels Serveis Territorials, Carles Vega.

El conseller Josep Bargalló ha començat avui dijous la seva visita institucional de dos dies pel Pallars Jussà i Pallars Sobirà, on coneixerà diversos centres educatius de les poblacions d’Isona, Tremp, la Pobla de Segur, Sort, Llavorsí i Esterri d’Àneu. Acompanyaran el conseller durant els dos dies de visita la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i el director dels Serveis Territorials, Carles Vega.

Delegació Territorial d'Educació a l'Alt Pirineu

Els representants institucionals pirinencs reclamen una delegació territorial d'Educació a l'Alt Pirineu després que el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va designar el mes de juny passat vuit directors dels diferents Serveis Territorials i cinc directors adjunts, uns nomenaments que van entar en vigor un cop publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Entre aquests nomenaments, però, no hi figurava cap director de Serveis Territorials d'Ensenyament a la vegueria de l'Alt Pirineu. 

L''oblit' del Departament d'Educació va causar sopresa entre els representants polítics pirinencs. Precisament Catalunya en Comú de l’Alt Pirineu i l’Aran va fer públic un comunicat en el qual expressaven el seu malestar "perquè una vegada més s’ha menystingut el territori pirinenc". Els 'Comuns' pirinencs demanen que es posi en marxa una Delegació d’Ensenyament a l’Alt Pirineu i el territori de l’Aran, que permeti la descentralització real dels Serveis Territorials i sol·liciten que es faci amb la major celeritat i amb la corresponent partida pressupostària.

Actualment no hi ha cap seu de serveis territorials de cap departament ubicada a l'Alt Pirineu, totes són a Lleida i mantenen una estructura  organitzativa totalment provincialista. Ara fa uns anys, algunes veus governamentals van adduir motivacions pressupostàries per desmantellar la incipient estructura territorial desplegada a l'Alt Pirineu. Aquells mateixos arguments però, mai es van aplicar als altres territoris, ni a les Terres de l'Ebre i tampoc a la Catalunya Central.