13.08.2022 |
Viure als Pirineus

EDUACACIÓ

El conseller Bargalló remarca la “diversitat” i “la riquesa” de l’oferta educativa al Pallars Jussà

El conseller ha manifestat que aquesta diversitat és la que fa que la riquesa del sistema educatiu a una zona com el Pallars necessiti d’una atenció específica del Departament.

Escola la Pobla de Segur
El conseller d'educació ha visitat l'escola Els Raiers de la Pobla de Segur/govern.cat
El conseller Bargalló remarca la “diversitat” i “la riquesa” de l’oferta educativa al Pallars Jussà

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui diferents escoles i instituts  del Pallars Jussà, concretament a les poblacions d’Isona, Tremp i la Pobla de Segur, visita que demà continuarà al Pallars Subirà. Bargalló ha destacat que “hem visitat centres molt diferents, des d’una petita escola rural en un edifici antic que cal reformar a un institut com el de la Pobla de Segur que té una oferta d’especialitats esportives amb una atracció d’alumnes fins i tot a nivell internacional”.

El titular d’Educació ha destacat que “aquesta diversitat és la que fa que la riquesa del sistema educatiu a una zona com el Pallars necessiti d’una atenció específica del Departament”. En aquest sentit, ha concretat que aquesta atenció  “passa per millorar les infraestructures educatives i per apostar  per una formació professional molt arrelada en el territori que és la formació professional de futur”.

En primera instància, Bargalló ha arribat a l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà, on l’ha rebut l’alcalde Constantí Aranda. Després de signar el llibre d’honor, han visitat l’escola AESO, que forma part de la Zona Escolar Rural (ZER) Pallars Jussà, i s’ha reunit amb l’equip directiu de la ZER. L’escola forma part de la zona escolar rural conjuntament amb les escoles de la Torre de Cabdella i de Salas de Pallars. L’escola AESO té 54 alumnes agrupats per cicles. El centre treballa en projectes com ara Apadrina el teu patrimoni.

En acabar, el titular d’Educació s’ha traslladat a Tremp, on l’ha rebut l’alcalde Joan Ubach. El primer centre que han visitat ha estat l’Escola Valldeflors, on Bargalló ha mantingut una reunió amb l’equip directiu. L’escola té 414 alumnes matriculats d’educació infantil i primària i 35 mestres. L’escola forma part del programa Generació plurilingüe, participa a l’Esport blanc escolar i treballa en robòtica, entre d’altres projectes.

A continuació, Josep Bargalló ha estat a l’Institut de Tremp, on s’ha reunit amb l’equip directiu. El centre de secundària disposa de més de 400 alumnes matriculats d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i de grau superior –de les famílies de Sanitat, Administració i gestió, Electricitat i electrònica, i Serveis socioculturals i a la comunitat-. L’institut participa en projectes d’intercanvi amb França, a 3r i 4t d’ESO, i amb Bèlgica i Polònia, a 1r de batxillerat.

A la tarda, el conseller d’Educació s’ha traslladat a la Pobla de Segur on ha visitat les instal·lacions de l’Escola Els Raiers, acompanyat de l’alcalde de la població, Lluís Bellera. Els Raiers compta amb més de 400 alumnes entre P3 i 6è de primària i 27 mestres. Entre els projectes més rellevants, destaquen la participació al projecte #Aquiproubullying, el programa Generació plurilingüe, l’Esport blanc escolar, o l’Erasmus Plus KA2.

Finalment, Josep Bargalló s’ha desplaçat a l’Institut del municipi, on s’ha reunit amb l’equip directiu. El centre imparteix ESO, dues modalitats de batxillerat (Humanitats i Ciències Socials i el Científic Tecnològic) i Cicles Formatius de Règim Especial d'Esports. Hi estudien prop de 170 alumnes d’ESO i batxillerat, i més 600 dels cicles formatius. El centre aposta pel foment de les llengües –ofereix la doble titulació Batxibac i l’intercanvi amb Alemanya, França i Finlàndia- i de la innovació amb el programa STEAM. El conseller ha acabat la jornada a l’Ajuntament, on ha signat el  llibre d’honor del consistori.

El conseller Bargalló remarca la “diversitat” i “la riquesa” de l’oferta educativa al Pallars Jussà
Comentarios