El Consell del Pallars Jussà planteja un nou Camí Natural de l'entorn del Congost de Montrebei fins a Aigüestortes

El nou camí natural tindria una longitud d'uns 70 km i suposaria una inversió d'uns dos milions d'euros

Dos persones contemplant la bellesa del Congost de Mont-rebei. (horitzontal)
photo_camera Dos persones contemplant la bellesa del Congost de Mont-rebei.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà ha plantejat en reunió mantinguda a la subdelegació del govern espanyol a Lleida aquest dimecres amb la subdelegada Inma Manso la necessitat d'habilitar un nou Camí Natural (CN) entorn del Congost de Mont-rebei i el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i entre els termes municipals de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) i Sort (Pallars Sobirà). El nou camí natural tindria una longitud d'uns 70 km. Uns 30 km serien de nous traçats i, per la resta, s'aprofiten antigues vies pecuàries. El projecte està pressupostat en uns dos milions d'euros i connectaria el CN 40 (Montfalcó- Congost de Mont-rebei) i el CN 30 (Sort -Vall d'Àssua).

foto_3212254

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda ha explicat que s'acollirien a un programa que permet finançar la construcció de camins rurals i dins el qual, especialment, es prioritzen les connexions entre vials ja existents.

Així, i en el Programa 414B de Desenvolupament del Medi Rural del Ministeri d'Agricultura, s'inclou un subprograma específic de Foment de la Inclusió Social, el Desenvolupament Econòmic i la Diversificació econòmica de les zones rurals en què es contemplen actuacions de millora de xarxa viària i infraestructures.

Així, i amb l'objectiu d'afavorir el desenvolupament del medi rural i mantenir les activitats agrícoles, ramaderes i forestals, es finança la construcció i millora de vies pecuàries i la conversió de camins d'aquest tipus actualment en desús, senders de ribera, camins de sirga o traçats ferroviaris en el que s'anomena Camí Natural.

Com Camí Natural, s'entén tot itinerari apte per a la pràctica del senderisme, el ciclisme, les excursions a cavall o l'excursionisme que utilitzen traçats antics per convertir-los en recursos turístics.

La subdelegada Inma Manso ha reconegut l'interès del projecte presentat avui pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i s'ha compromès a tramitar-lo. Manso ha demanat a Aranda una divisió del projecte en diferents fases per poder-lo executar més fàcilment.

comentaris