26.06.2022 |
Viure als Pirineus

El director general de turisme de la Generalitat de Catalunya visita el Pallars Jussà

Octavi Bono, el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, ha visitat la comarca amb l’objectiu de conèixer insitu les darreres actuacions turístiques de la comarca.

pallars
Una instantànea de la visita del Director General de Turisme Octavi Bono al Pallars Jussà.
El director general de turisme de la Generalitat de Catalunya visita el Pallars Jussà

Octavi Bono, el Director General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, va visitar la comarca amb l’objectiu de conèixer insitu les darreres actuacions turístiques realitzades a la comarca i realitzar reunions de treball amb les entitats i els agents del territori per impulsar noves actuacions a la zona de la Vall Fosca.

La visita s’ha iniciat a l’Epicentre, centre de visitants del Pallars Jussà, situat a Tremp, punt neuràlgic de la informació turística de la comarca i l’espai on s’expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. El Sr. Octavi Bono hi ha estat rebut pel President del Consell Comarcal, Sr. Constantí Aranda, i la Vicepresidenta Maria Pilar Cases que l’han acompanyant durant tota la jornada.

Posteriorment s’ha visitat també l’itinerari que voreja l’embassament de Sant Antoni i que uneix La Pobla de Segur amb Salàs de Pallars, sender cofinançat pel pla de foment de turisme de l’any 2014-15.  

A La Pobla de Segur s’ha visitat l’antiga estació de tren de la localitat on en els propers dies s’iniciaran les obres de rehabilitació per convertir-lo en el centre catalitzador de la mobilitat sostenible (tren, BTT, senderisme, cicloturisme i autobusos). Actuació finançada pel programa europeu Interreg-POCTEFA i el pla de foment de turisme de l’any 2016.

Aquests Plans de Foment impulsats per la direcció general de Turisme aposten per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat a partir de l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.

La visita ha continuat al Museu Hidroelèctric de Capdella amb una reunió amb els alcaldes de la Torre de Capdella, Sarroca de Bellera i Senterada. Aquí el president del Consell ha destacat la voluntat d’impulsar un projecte d’interès comarcal a la Vall Fosca, fent menció al paper del telefèric de Sallente com a porta d’entrada oficial al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, aconseguint així superar els 27.500 visitants l’any 2016 i convertint-se en un dels principals atractius turístics de la comarca.

Finalment, el Sr. Octavi Bono ha compartit dinar amb representants públics i del sector privat associat per tal de compartir i impulsar projectes de promoció conjunta i d’impuls del territori.

El director general de turisme de la Generalitat de Catalunya visita el Pallars Jussà
Comentarios