L'ACM premia un projecte del Pallars Jussà per millorar la qualitat de vida de persones en risc d'exclusió

El projecte anomenat “Oportunitats per a les persones, impuls al territori” inclou la creació de serveis de suport a les persones perquè puguin dur una vida independent
premi arrelament al territori
photo_camera Josep M. Mullol rep el premi de mans del president de l'ACM, Lluís Soler /CCPJ

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha rebut avui de mans del president de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler,  un dels tres premis ARRELAMENT que atorga l’ACM, destinats a implementar diferents projectes pilot adreçats a promoure l’arrelament i la qualitat de vida en zones de baixa densitat de població.

El projecte “Oportunitats per a les persones, impuls al territori” del Pallars Jussà treballarà en diferents línies d’actuació com afavorir  que les persones que ho desitgin puguin continuar vivint a casa seva amb el suport de la nova figura l’assistent personal. També inclou l’impuls del turisme responsable, inclusiu i accessible o la generació d’ocupació per a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social, activant estratègies de contractació pública responsable i inclusiva per part de les institucions públiques. El premi, dotat amb 20.000€, cobrirà un terç del pressupost global del projecte.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep M. Mullol, ha posat de manifest que “reconeixements com aquest ens donen l’oportunitat de tirar endavant projectes de desenvolupament del territori i alhora promoure l’arrelament”.

El projecte també inclou una part dedicada a l’impuls de l’arrelament a partir d’accions com una campanya per posar en valor els recursos de la comarca, l’elaboració d’un protocol de benvinguda a persones interessades a venir a viure al territori o la creació d’una fira virtual de promoció del territori.

En aquesta edició dels premis ARRELAMENT s’hi ha presentat un total de 19 projectes, 15 vinculats a diferents municipis i 4 a consells comarcals. El primer premi l’ha obtingut el projecte “Repoblem Rocafort de Queralt”, mentre que dels dos segons premis, un és l’obtingut pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’altre ha anat a parar a un projecte l’ajuntament de la Sellera de Ter que preveu la creació d’una cooperativa d’habitatge i d’una comunitat de producció energètica fotovoltàica.