ESPAIS NATURALS

El camí terrestre del congost de Mont-rebei torna a estar obert deu mesos després

Una esllavissada de roques ha obligat a fer obres per consolidar la paret i refer el camí d'un dels principals atractius turístics de la vegueria pirinenca
Dos persones contemplant la bellesa del Congost de Mont-rebei. (horitzontal)
photo_camera Dos persones contemplant el Congost de Mont-rebei / La Fundació Catalunya-La Pedrera

L'accés a peu al congost de Mont-rebei torna a estar obert als visitants després de deu mesos tancat. El novembre de l'any passat una gran esllavissada de pedres va esborrar el camí d'aquest indret natural, un dels principals atractius turístics de la demarcació veguerial pirinenca.

Els treballs s'han centrat sobretot a consolidar la paret i a estabilitzar el pendent. Per millorar la seguretat també s'ha instal·lat una passarel·la de fusta i un sistema de protecció en aquest punt del camí.

congost-mont-rebei bis passarel·la

(Foto: Passarel·la de fusta instal·lada al camí de Mont-rebei / CCMA)

En la gran esllavissada, 300 tones de roca van esborrar el camí del congost, un dels principals atractius turístics de la demarcació pirinenca.Durant tot aquest temps l'única manera d'accedir al congost de Mont-rebei ha estat amb vaixell o amb caiac, navegant per l'embassament de Canelles.

Amb tot, les empreses que organitzen activitats turístiques a la zona han perdut clientela, com ha explicat Enric Maestre, de Montsec Activa, a Catalunya Ràdio: "Quan va començar l'estabilització ens van tancar el pas per l'aigua durant una setmana i després, en plena temporada alta, va venir l'onada de calor i vam haver de tancar durant quatre dies quan més clients teníem."

El gener del 2020 un altre despreniment pel temporal Gloria ja va mantenir tallat el camí de Corçà durant mig any.

comentaris