26.06.2022 |
Viure als Pirineus

El concurs de vaca bruna, protagonista a la Fira de la Pobleta

Més 5.000 persones van visitar, el cap de setmana, la Fira de la Pobleta, a la Vall Fosca, que va aplegar 72 expositors entre parades i demostracions d’oficis. L'exposió "Terrissa del Pallars i la Ribagorça. Gerri de la Sal, El Pont de Suert, Rialp i Salàs de Pallars" la van visitar 1.100 persones.

cavalls1
La Fira de la Pobleta és un referent al Pirineu.
El concurs de vaca bruna, protagonista a la Fira de la Pobleta

La directora general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Masjuan, va participar als actes del dissabte, la inauguració i el lliurament de premis del Concurs de Cavall Pirinenc Català, juntament amb l’alcalde de l’Ajuntament de la Torre de Capdella, Josep M. Dalmau i altres autoritats locals.

Els ramaders van expressar les seves queixes a la directora per temes com la fauna salvatge i les recents retallades del sector. Per la seva banda, Masjuan va dir que trobarien solucions des del Departament.

El diumenge, el actes es van centrar en el concurs de vaca bruna dels Pirineus i la mostra d’altres races de vaca, que van ser salers i xaroleses. El diputat de la Diputació de Lleida va participar a l’acte de lliurament de premis i en el seu discurs, va expressar el compromís de la Diputació de Lleida per incrementar l’ajut econòmic que s’atorga actualment per algun element innovador que s’incorpori en la propera edició de la fira.

Per la seva banda, l’alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, també va mostrar el seu suport als ramaders, i va reivindicar que des dels organismes com la Diputació i la Generalitat es tingui en compte la ramaderia, i es diguin a terme accions perquè els ramaders puguin continuar amb la seva activitat.

El concurs de vaca bruna, protagonista a la Fira de la Pobleta
Comentarios