SALUT

En Comú Podem reclama més efectius i més mitjans per a l’Hospital Comarcal del Pallars

Txell Teruel denuncia que a l’hospital “només es fan ecografies un dia a la setmana i que es triga un mes en aconseguir que les consultes preferents siguin ateses per un especialista.
Hospital del Pallars 2
photo_camera Hospital Comarcal del Pallars /ACN

El grup d’En Comú Podem (ECP) a la Diputació de Lleida ha registrat un prec que s’exposarà en el proper Ple de la corporació provincial del 19 de novembre en què reclama que s’insti el Departament de Salut de la Generalitat a dotar de més efectius humans i de més recursos materials l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. La petició va més enllà de la situació complicada derivada de l’actual pandèmia de la Covid-19 i reclama millorar el servei sanitari públic d’un hospital que dona cobertura a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, una zona que per les seves particularitats geogràfiques i sociològiques requereix d’una atenció especial, que garanteixi la igualtat de drets dels seus habitants respectes als de la resta del país.

La diputada d’ECP a la Diputació, Elena Ferre, destaca que “l’actual crisi pel coronavirus fa aflorar problemes que ja teníem d’abans, i s’hi afegeix el cansament del personal sanitari que, en el cas de l’Hospital Comarcal del Pallars se suma a una certa sensació d’abandó”. Per reforçar aquest posicionament, Ferre explica que “ens expliquen que en l’actual context, hi ha moments en que una sola infermera s’ha de fer càrrec d’atendre totes les urgències de l’hospital”.

Per la seva part, la portaveu de Catalunya en Comú a l’Alt Pirineu i Aran, Txell Teruel, també remarca que “caldria considerar l’increment del nombre d’equips d’atenció primària i que els consultoris dels pobles obrin més dies a la setmana, quan actualment només donen servei un sol dia”. Teruel denuncia que a l’hospital “només es fan ecografies un dia a la setmana i que es triga un mes en aconseguir que les consultes preferents siguin ateses per un especialista.

L’Hospital Comarcal del Pallars, inaugurat el 1993, pertany a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) des del 2011 després de diferents períodes de gestió privada, i té acords de col·laboració amb els dos hospitals de referència de Lleida, l’Arnau de Vilanova i el Santa Maria

comentaris