INFRAESTRUCTURES

Comencen les obres de millora de les vies d'accés a pobles del Pallars Jussà

Són obres incloses al Pla d’Actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal
GavetdelaConca_cami_Aransis (1)
photo_camera Obres de millora al camí d'Aransis a Gavet de la Conca/CCPJ

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ha començat aquests dies les obres incloses al Pla d’Actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal finançat pel departament de Territori i Sostenibilitat amb un pressupost total de 298.367€.

El pla inclou actuacions als 14 municipis de la comarca i els recursos s’han distribuït de forma proporcional segons el nombre de quilòmetres de camins d’accés a nuclis amb que compta cada municipi segons l’inventari comarcal.

Entre les actuacions més destacades que inclou el projecte s’hi troba la millora de la via que uneix la cruïlla d’Aulàs al Castellet, al municipi de Tremp, amb un pressupost de 40.462€. També s’intervindrà en la millora del paviment del camí de Puigcerver, nucli del municipi de Senterada amb un pressupost d’11.558,04 € i una actuació similar es durà a terme al camí que uneix els nuclis de Puigverd de Tremp i Vilamolat de Mur al municipi de Castell de Mur amb un pressupost de 11.404,09 €.

Segons ha indicat el president del Consell, Josep M. Mullol, aquestes obres suposaran una millora qualitativa en la xarxa viària local de la comarca però considera que cal que aquest pla torni a tenir una periodicitat anual si es vol evitar una major degradació d’aquest tipus de vies.

A més dels treballs en els diferents termes municipals, també està prevista una actuació d’abast comarcal que consistirà en el manteniment i millora del camí de l'entorn de l’embassament de Sant Antoni amb un pressupost de 9.722€.