03.10.2022 |
Viure als Pirineus

MEDI AMBIENT

Prova pilot per evitar la mortalitat de fauna autòctona al canal de Gavet

Les malles es col·loquen al marge esquerre del canal, a l’entorn del barranc dels Inerts, principal connector ecològic de la zona
Canal de Gavet Agents Rurals
Agents Rurals en la instal·lació de la tanca perimetral al Canal de Gavet/ govern.cat
Prova pilot per evitar la mortalitat de fauna autòctona al canal de Gavet

Durant el mes de novembre Endesa, mitjançant la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, està instal·lant al canal de Gavet (Pallars Jussà) 750 metres de tanques perimetrals per evitar que la fauna autòctona s’hi precipiti. Les malles protectores s’estan instal·lant al marge esquerre del canal, a l’entorn del barranc dels Inerts, principal connector ecològic que creua la infraestructura hidràulica en el seu tram anterior al sifó de Gavet.

La mesura s’emmarca en el conveni de col·laboració signat entre Endesa i la Direcció General dels Agents Rurals per tal de protegir la fauna i el medi ambient

Aquestes tasques es duen a terme amb la col·laboració del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya després de l’anàlisi de la mortalitat de fauna en aquest canal durant els darrers anys. Al canal ja s’hi havien instal·lat 5 rampes per facilitar la sortida dels animals (4 per a ungulats i grans mamífers i 1 per amfibis). Amb aquesta actuació, s’inicia la prova pilot amb la companyia per tal de poder estudiar la implantació de mètodes més efectius per tal d’evitar a mortalitat de fauna en aquest indret.

Canal de Gavet Agents Rurals bis

Aquesta actuació coordinada entre Endesa i el Cos d’Agents Rurals forma part de les accions a desenvolupar d’acord amb el conveni subscrit el passat mes de juny per totes dues parts amb l’objectiu d’establir operatives encaminades a protegir i preservar la fauna i el medi ambient en general i, específicament, en aquells indrets on la Companyia té infraestructures hidràuliques i desenvolupa activitats energètiques.

Prova pilot per evitar la mortalitat de fauna autòctona al canal de Gavet
Comentarios