INSTITUCIONS

El sindicat CGT sospita que Educació ha col·locat "a dit" l'exdelegada del Govern al Pirineu, Rosa Amorós

Des de la CGT creuen que els tempos en què es va publicar la plaça "fan sospitar que s'havia creat a dit".
foto_3044781
photo_camera Rosa Amorós quan era delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran / Marta Lluvich

La CGT ha denunciat la pràctica del Departament d'Educació de col·locar "a dit" gent del partit. En aquest sentit, exposen el cas de l'alcaldessa d'Isona i ex delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós (ERC). Va ser a finals de juliol quan des de la conselleria es va crear una plaça destinada al Centre de Recursos Pedagògics del Pallars, que segons apunten "semblava destinada" a Amorós . El sindicat creu que hi ha elements que "fan sospitar que la plaça s'ha creat a dit" i és per això que, des de CGT Ensenyament posaran en mans dels serveis jurídics la possibilitat d'''impugnar-ho perquè surti l'any que ve de manera més transparent". També deixen clar que des del sindicat sempre "estaran amatents a aquestes pràctiques".

Des de la CGT creuen que els tempos en què es va publicar la plaça "fan sospitar que s'havia creat a dit". "És a finals de juliol, amb un termini de dos dies, quan aquestes places es publiquen al juny amb més marge de temps perquè els i les treballadores de la zona que estiguin interessats s'assabentin per poder optar-hi. També es van canviar els criteris de requisits, així com la modificació d'aquests", exposen des del sindicat en un comunicat.

En un primer moment el text no excloïa que els o les candidates fossin interins, però després es va modificar l'oferta per oferir-la a persones en qualitat de funcionàries de carrera. Des de CGT Ensenyament han denunciat l'aprovació d'aquest Decret, ja que està "fent saltar a trossos l'ocupabilitat laboral docent des de la transparència pública sigui per mèrits o per temps treballat". Aquest decret té, entre altres conseqüències, efectes col·laterals com "la jerarquització de les relacions laborals o la desaparició de la democràcia en els centres educatius", segons el sindicat.

Aquesta pràctica "és molt comú del Departament d'Educació" segons la CGT, que ha afegit que "molts cops s'han fet aquestes recomanacions a algunes direccions per part dels polítics de torn que han volgut recol·locar militants o afins al partit". Amb aquest exemple, afegeixen, "s'evidencia un cop més l'opacitat i manca de transparència en el procés d'adjudicació de places públiques", que va en augment des de l'aprovació del Decret de Plantilles, segons la CGT.

Aquesta denúncia ja la va fer pública també una treballadora dels Serveis Educatius dels Pallars on es qüestionava el procediment per atorgar una plaça pública de personal docent assignada al Centre de Recursos Pedagògics del Pallars Jussà a Tremp.