ECONOMIA

Catalunya Rural Hub porta deu persones a Tremp perquè coneguin els avantatges de teletreballar al món rural

El Pallars Jussà vol ser territori d'acollida i fer compatibles professions més tradicionals amb les més tecnològiques
Catalunya Rural Hub 2
photo_camera Persones teletreballant a un espai de cotreball a Tremp / Marta Lluvich

Un total de deu persones estan teletreballant aquesta setmana a Tremp dins del projecte Catalunya Rural Hub. Es tracta de deu persones amb perfils digitals que teletreballen al món urbà i durant uns dies faran el mateix al Pallars Jussà. L'objectiu és demostrar que és possible treballar en el sector de les telecomunicacions des de qualsevol punt, i el Pallars n'és un més. El propòsit és combatre el despoblament i afavorir l'arrelament en entorns rurals, aprofitant la possibilitat de teletreballar. El Jussà es va presentar en aquest projecte perquè vol ser territori d'acollida i fer que siguin compatibles les professions més tradicionals, pagesia o ramaderia, amb les més tecnològiques.

El Govern, juntament amb la fundació Mobile World Capital Barcelona, desenvolupa per segon any consecutiu Catalunya Rural Hub. En aquesta edició, 30 professionals del sector digital tindran la possibilitat de poder residir i treballar en remot durant una setmana a Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) i Tremp (Pallars Jussà).

8cb44a91-874a-4ad7-a75f-597b5b5d66a4
Persones teletreballant a un espai de cotreball a Tremp / Marta Lluvich

Jordi Arrufí, director del programa de Talent Digital de la Mobile World Capital, ha explicat que van tenir més de 300 candidatures i al final per Tremp n'han seleccionat deu. Arrufí ha destacat que es tracta de 5 homes i 5 dones amb perfils digitals, tots provinents del món urbà i amb una mitjana d'edat de 35 anys. Si han estat seleccionats és perquè tenen interès, algun dia, a fer el pas de deixar el món urbà pel món rural, ha sentenciat.

Els participants disposen, gratuïtament, d'allotjament, d'un espai de cotreball i d'un pla d'activitats que els permet conèixer l'entorn, les empreses i el teixit econòmic i social del territori, amb la voluntat d'establir relacions personals i professionals.

Anna Mascaró ha detallat que participa a Catalunya Rural Hub perquè s'està plantejant marxar a viure fora de Barcelona i era una oportunitat de provar si li agrada "aquesta vida més tranquil·la".

El projecte a Tremp s'ha organitzat i gestionat des de Pallarsactiu amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, el Consorci Leader Pirineu Occidental i el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.