Cultura

Posen a la venda les darreres entrades per a l'espectacle de Comediants "Mur, guspira del MNAC”

L’espectacle dels Comediants clourà els actes de commemoració del centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de Mur que es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia i ha aixecat una gran expectació a la comarca.
IMG_20200118_141244
photo_camera IMG_20200118_141244

A manca de poc més d’una setmana, queden poques entrades per algunes sessions. Queda palès doncs l'interès del públic que aprofitarà aquest pont de juny per gaudir de la cultura. L'esdeveniment dels Comediants farà viure als espectadors un fet rellevant per a la història i conservació de l’art romànic als Pirineus.

"Mur, guspira del MNAC" és una proposta teatral, itinerant i participativa que permet fer un viatge al passat recorrent en grup 3 escenografies diferents al voltant del Castell i la Col·legiata de Mur. L’espectacle comptarà amb la música en directe de l’orquestrina Trama, i hi participen 33 persones entre les quals hi ha diversos actors i actrius locals.

L’arrencament de les pintures murals de Santa Maria de Mur el 1919 per part del mestre italià Franco Steffanoni, amb la tècnica del strappo, va suposar un punt d’inflexió en la preservació de l’art a sacre pirinenc. La Mancomunitat de Catalunya, va engegar una campanya de salvament del romànic català, en el marc de la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l’actual Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

El president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, ha expressat “la satisfacció de programar aquest esdeveniment singular en un entorn espectacular, on recordarem la història i farem història".

Aquesta actuació  és fruit de la col·laboració de l’ajuntament de Castell de Mur i el Consell Comarcal del Pallars Jussà  amb la  col·laboració econòmica de l’IDAPA i l’Agència Catalana de Turisme.

Per la peculiaritat de l’accés al conjunt monumental, es delimitaran els espais d’aparcament i es fomentarà l’ús de vehicles compartits. També, com a acció complementària es comptarà amb servei de bar on s’hi podrà menjar alguna cosa abans i després de l’espectacle.

Les entrades es poden adquirir al portal de reserves Pallarsclick.