29.11.2021 |
Viure als Pirineus

PALLARS JUSSÀ

Maria Pilar Cases considera clau que l'Alt Pirineu i Aran recuperi els delegats territorials

L’alcaldessa de Tremp lamenta que “no s’està fent res” per desplegar els serveis territorials de la Generalitat a l’Alt Pirineu. Creu que és imprescindible disposar d’una veu pròpia al govern, separada de la de Lleida.

Maria Pilar Cases considera clau que l'Alt Pirineu i Aran recuperi els delegats territorials

L’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha reclamat a la Generalitat que torni a desplegar els serveis territorials a l’Alt Pirineu i Aran. En declaracions a VIURE ALS PIRINEUS, ha lamentat que “no s’està fent res” en aquest sentit i que el territori només compta amb la delegada del Govern. “Havíem tingut delegats de diversos departaments, però allò es va perdre i no s’ha tornat a recuperar”, ha afegit.

En aquest sentit, ha emfatitzat que “és clau que l'Alt Pirineu tingui delegats territorials propis i que no els hagi de compartir amb el pla de Lleida”. Un delegat compartit, ha afegit, “té massa extensió de territori i hi ha massa diferències entre el que queda del Montsec en amunt i el que queda del Montsec en avall: distàncies, tipus de carretera, desplegament de les xarxes de telecomunicacions...”.

Cases ha afegit que “quan no vas als llocs a defensar estrictament el Pirineu, és quan el Pirineu té més mancances. Quan s’ha avançat en salut? Quan hem tingut delegat de Salut. Quan s’ha avançat en temes de governació? Quan hem tingut delegat de Governació, perquè era gent que anava a Barcelona, es trobava amb el conseller i defensaven el Pirineu, la seva realitat i la seva complexitat, que és molt diferent a la del pla de Lleida”.

Per tot plegat, l’alcaldessa s’ha mostrat esperançada que “aquest desplegament arribarà en un moment o un altre”. “La Generalitat s’haurà de creure que el país som tots i haurà de fer-ho, ja que sinó al Pirineu sempre anirem un pas enrere”, ha reblat. 

Maria Pilar Cases considera clau que l'Alt Pirineu i Aran recuperi els delegats territorials
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad