22.05.2022 |
Viure als Pirineus

La Pobla de Segur renuncia a ser Vila del Llibre i ja prepara una alternativa

L’Ajuntament ha comunicat als organitzadors que aquest any ja no hi participaran. Per suplir el certamen s’està preparant una proposta lligada als productes agroalimentaris, que també es faria a principis de maig. 

IMG_0216
Un moment de la Vila del Llibre de la Pobla de Segur de l'any 2019 (G.L.)
La Pobla de Segur renuncia a ser Vila del Llibre i ja prepara una alternativa

La Pobla de Segur s’ha afegit a altres localitats, com Cervera o Bellprat, i també ha renunciat a ser Vila del Llibre. La població pallaresa es va afegir a aquesta iniciativa l’any 2018 i va repetir l’any passat. Enguany, però, l’Ajuntament ja ha comunicat als seus organitzadors que no hi tornaran a participar.

Tal com ha explicat a VIURE ALS PIRINEUS l’alcalde de la població, Marc Baró, el motiu és que “és un projecte car i el retorn que n’hem tingut no ens ha acabat de convèncer”. 

Tot i això, l’Ajuntament ja prepara una alternativa per dinamitzar la població per aquelles mateixes dates. Així doncs, Baró ha avançat que “farem un certamen d’un dia, a principis de maig, dedicat al producte agroalimentari que tenim a la Pobla”. En aquest sentit, ha afegit que “no pot ser que amb el potencial que tenim en aquest àmbit no fem res per promocionar-lo”. L’objectiu és que aquest nou certamen es pugui començar a celebrar ja aquest mes de maig. 

La Vila del Llibre s’emmarca en el projecte de la Xarxa Viles del Llibre de Catalunya. Es tracta d’un moviment de turisme cultural que té com a objectiu difondre la cultura a través de la literatura i els oficis del llibre, i està impulsat per VilaDelLlibre.cat. Així, al llarg dels dies que dura el certamen, les poblacions s'omplen de presentacions i activitats literàries, així com de parades d'editorials i llibreries. 

IMG_0211

A banda de la Pobla de Segur, Cervera i Bellprat, també han estat i són Vila del Llibre Montblanc i l’Escala. 

La Pobla de Segur renuncia a ser Vila del Llibre i ja prepara una alternativa
Comentarios