GASTRONOMIA

Les carnisseries del Jussà tripliquen les vendes de corder gràcies a la iniciativa de la 'Gran costellada'

Els ajuntaments van habilitar 15 àrees d'esbarjo per recuperar les costellades a l'aire lliure. La proposta va sorgir del Consell del Corder, una taula de treball que va néixer a principis d'aquest any.

Imatge d'una graellada de carn de corder a la brasa. (horitzontal)
photo_camera Imatge d'una graellada de carn de corder a la brasa/Ajuntament de Tremp

Les dotze carnisseries del Pallars Jussà que van participar en la iniciativa de la 'Gran costellada', oferint descomptes del 30% en la compra de carn de corder durant tota la setmana passada, van exhaurir aquest producte. La venda de carn de corder es va triplicar des del dilluns dia 12 fins al dissabte dia 17. L'objectiu d'aquesta iniciativa era incentivar el consum d'aquest producte i recuperar la tradició de les costellades a l'aire lliure. Pel que fa a les quinze barbacoes que hi havia habilitades van funcionar el cap de setmana a ple rendiment, acollint colles que s'hi van aplegar per gaudir d'un dinar a l'aire lliure, segons han indicat des de l'Ajuntament de Tremp. Així, amb l'objectiu de dinamitzar les àrees d'esbarjo i de recuperar la tradició de la costellada, diferents ajuntaments de la comarca van col·laborar en la posada a punt d'aquests espais.

Primer pla de carn de corder a la brasa. (horitzontal)

Aquesta és una iniciativa que va sortir del Consell del Corder, una taula de treball formada per professionals dels diferents sectors involucrats amb el corder: ramaders, veterinaris, carnissers i restauradors, amb l'acompanyament de l'Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia.

La creació del Consell del Corder va néixer a principis d'aquest any arran de la voluntat del sector de donar a conèixer les excel·lències d'aquesta carn, que alhora és un dels motors econòmics de la comarca