EDUCACIÓ

Ho estem fent bé?, a la Singratalla de Tremp, amb Miquel Alet

Aquest dimecres 21 de març, a la llibreria La Singratalla de Tremp, amb el títol "Ho estem fent bé?", tindrà lloc un taller col·loqui moderat pel psicòleg Miquel Alet, destinat a mares i pares, educadors i educadores, monitors d'esplai

Miquel Alet
photo_camera Miquel Alet, psicòleg

El psicòleg Miquel Alet Torres moderarà aquest dimecres 21 de març, un taller col·loqui a Tremp, que porta per títol: 'Ho estem fent bé?', L'acte que tindrà lloc a les vuit del vespre a la llibreria la Singratalla, a la Rambla Dr. Pearson 18, i va destinat especialment a pares i mares i professionals de l'educació i el lleure.

Coberta Ho estem (1)

Ho estem fent bé? (Edicions Salòria, 2017) és un llibre per pares, mares i cuidadors, però també una reflexió sentida sobre com estem afrontant la criança i l’educació dels infants i joves actualment a nivell social.

La pressió, la por, la culpa... són moltes les coses que estrenyen i dificulten l’afrontament d’una tasca important i positiva com és la de la criança, la parentalitat i l’educació.

A través dels diferents escrits que conformen el llibre no es pretén donar receptes màgiques i universals, es pretén fomentar que cada lector pensi, busqui i trobi allò que millor li vagi. No tenir dubtes o creure que ho fem tot bé no és realista, no activa la creativitat i no fa que es busquin les solucions adients a les dificultats existents.

Sóc mal pare? Sóc mala mare? Aquest pensament intrús apareix per la inseguretat i la por, pel dubte i el neguit, i per l’alt grau d’exigència que ens demanem a nosaltres mateixos en la criança i educació dels infants i adolescents. Això passa fins i tot quan no són els nostres fills, fins i tot sense que siguin de la nostra família.

Dubtar de la criança us converteix en bons pares i mares, en bons educadors. Qui no dubta no millora, no usa la creativitat, no surt de la queixa i l’abandó. Sembla que dubtar ens afebleix, però no, engega mecanismes de canvi i recerca de solucions que ens fan més forts. Qui no dubta no busca un llibre per trobar les seves solucions. Qui no dubta amaga una realitat que existeix, encara que la vulguem negar.

Miquel Alet

Miquel Alet Torres, és psicòleg, i viu a la Seu d'Urgell. Fa 13 anys que treballa en un centre de desenvolupament infantil que atén infants i famílies amb el desenvolupament dels seus fills, però també famílies que requereixen orientació en l'àmbit de criança i parentalitat, educació inicial dels infants petits de 0 fins a 6 anys.