27.11.2022 |
Viure als Pirineus

MOBILITAT

El bus del Parc arriba a la Pobla de Segur i a la Vall Fosca

Aquest estiu el Bus del Parc inicia el servei que s’amplia fins a la Pobla de Segur procedent d’Espot, i s’incorpora l’enllaç del tren de la Pobla amb el telefèric de la Vall Fosca.

Bus del Parc
Una parada del 'Bus del Parc'/gencat.cat
El bus del Parc arriba a la Pobla de Segur i a la Vall Fosca

L’ampliació del recorregut del Bus del Parc, una de les grans reivindicacions del territori des de fa anys, ha estat finalment possible gràcies al projecte Last Mile, liderat per la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i finançat amb fons europeus.

El bus del Parc cobria, fins ara, la corona nord d’Espot, a Vielha i al Pla de l’Ermita, fent aturades pels diferents pobles. A partir del 21 de juny i fins al 30 de setembre, donarà servei també fins a la Pobla de Segur. I a partir del 29 de juny i fins al 29 de setembre, s’incorpora  un altre bus que enllaçarà el tren de la Pobla de Segur amb la Vall Fosca, l’entrada al Parc Nacional pel Pallars Jussà.

Telefèric Vall Fosca

En el cas del bus que arriba al telefèric de la Vall Fosca, els horaris s’han pensat per enllaçar amb les arribades i sortides del tren. Hi haurà dos viatges, un que sortirà al matí per agafar el telefèric de les 11 h, i un segon, a la tarda, per recollir els viatgers del matí o altres que vinguin de fer una travessa des d’un altre punt del Parc.

Last Mile pertany al programa Interreg Europe, que està finançat per fons FEDER, i on participen també Bulgària, Eslovàquia, Luxemburg, Àustria i Polònia. L’objectiu principal de Last Mile, centrat en la mobilitat sostenible, és aconseguir solucions innovadores i flexibles que permetin als visitants de zones rurals turístiques fer el darrer tram del recorregut de manera sostenible.

En el cas de Catalunya, el projecte s’ha centrat en la zona de l’Alt Pirineu i Aran.  El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat, i conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, on el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, han estat presents des del principi, va marcar com a prioritària per al 2019, l’ampliació del recorregut del bus del parc dins del pla d’acció per a la millora del transport sostenible a l’Alt Pirineu i Aran.

 

 

El bus del Parc arriba a la Pobla de Segur i a la Vall Fosca
Comentarios