La Pobla de Segur

La Red Mountain Beer Festival reuneix més de 50 cerveses pirinenques a la Pobla de Segur

El festival transfronterer de cerveses, organitzat per la fàbrica de cerveses artesanes Ctretze Pirineus i l'Ajuntament de la Pobla de Segur, celebra la seva segona edició aquest dissabte 15 de juny

cerveses
photo_camera cerveses

En aquesta segona edició, el Festival creix en cerveses, en espais temàtics i cuida especialment la programació musical. Al Red Mountain, els visitants hi podran trobar set zones, segmentades en funció del públic al que s’adrecen o de les seves preferències segons el moment del dia: Red chillout, Red dinner, Red country, Red junior, Red restaurant, Red on tap i Red music.

Les 18 cerveseries assistents procedeixen de Navarra, el Ripollès, la Garrotxa, Irun, Osca, Àlava, el Pallars Jussà, la Vall d’Aran i Andorra, i entre totes hi aportaran més de 50 tipus de cerveses diferents.

Les participants són Refu, Napar Beer, la Minera, la Calavera, Cervesa Pochs, Bidassoa, Masovers, Brew & Roll, Boris, Tensina, Terra Aspra,  Hopsters, Ctretze Pirineus, Morlaco, Rondadora, Pirineos Beer, Saltus Brewing Koop i Baias.

Les cerveses se serviran directament des d’una sèrie d’entre 10 i 15 tiradors que hi haurà instal·lats en una llarga barra, des d’on s’aniran punxant els diferents barrils. El catàleg és ampli i divers. Els podran tastar cerveses amb graduacions que van del 4 a l’11% ABV, i d’una àmplia la gamma d’estils: American Pale Ale, Imperial Stout, Peated, Blonde Ale, Brown Ale, English Stout, Indian Pale Ale, Leger, Hefewen, Witbier, America Amber Ale, Strong Ale, Weiss, American Wheat, Satut Ale, Scottish Ale, Happy Lager, Bourbon Barrel Ages Imperial Stout, European Lager, British golden Ale…

L’apartat de gastronomia el formen productors i restauradors del Pallars Jussà: la formatgeria Vilavella i la pastisseria Postres de Músic oferiran les seves elaboracions artesanes, i els restaurants Es Pallarès, la Pizzeria l'Era del Salàs, l’Alberg de la Torre (la Vall Fosca), Casa Masover, Restaurant de Gurp i Restaurant El Raier donaran a tastar plats i platillos. Els visitants podran gaudir d’una oferta de qualitat, singular i atractiva, que serà presentada en format de tastos. Es posaran a la venda uns tiquets de degustació que donaran accés tant a cerveses com a gastronomia.

Aquest any, el festival hi posa l’accent en la música. Hi actuaran dos grans grups: "Sam y la empresa", grup de músics professionals amb temes propis i versions dels 80, i "A Contra Blues".

El Red Mountain Beer Fest s’iniciarà a les 17.30 h a la plaça de l’Ajuntament, amb l’obertura de la barra. A les 18.00 h s’obrirà l’espai Kids Zone, una zona amb activitats per a totes les edats, amb una exhibició de zumba per a la canalla, a càrrec de Sentbé. A les 18.30 h es posarà en marxa el Country Beer Fest; a les 19.30 h s’obrirà l’espai gastronòmic, amb una extensa oferta de plats i platillos dels restaurants de la comarca. A les 21.00 h, actuació del grup Sam i la empresa, i a les 23.00 h, com a cloenda del festival, actuarà el grup Acontrablues + DJ.

El Red Mountain Beer fest és una iniciativa público-privada, concebuda amb la finalitat de dinamitzar el territori i de crear una plataforma des d’on visibilitzar i promocionar els productes i els productors del Pirineu, que amb les seves empreses i obradors contribueixen a mantenir una economia viva i creadora de llocs de treball qualificats.

La Fàbrica de cervesa artesana Ctretze s’ha consolidat, en només quatre anys, com a sala de  concerts de referència al Pallars, amb programació estable d’actuacions en directe i propostes per a tot tipus de públics. Ctretze elabora 70.000 litres de cervesa a l’any. Al Red Mountain Beer Festival d’enguany hi col·laboren APAT (Associació de professionals de l'ambit turístic), Al teu Gust Aliments del Pallars, Diputació de Lleida, Consell comarcal del Pallars Jussà i Vine al Pallars Viu el Jussà.

DSC_0481