La Biblioteca Pública Maria Barbal i el Geoparc Orígens presenten la guia de lectura “Ciències de la Terra”

La guia promou el gust per la lectura i difon llibres i recursos per al públic infantil i juvenil.
Portada guia lectura CCTT
photo_camera Portada guia lectura "Ciències de la Terra: Geoparc Mundial Unesco Orígens"

Amb l’objectiu de promoure el gust per la lectura i apropar les Ciències de la Terra, la Biblioteca Pública Maria Barbal, el Geoparc Orígens amb la col·laboració de l’Entorn d’Aprenentatge de Tremp i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, han elaborat la guia “Ciències de la Terra: Geoparc Mundial Unesco Orígens” que ofereix un conjunt de llibres i recursos destinats al públic infantil i juvenil.

A diferència d’altres guies bibliogràfiques, aquesta fa incidència principalment en recursos relacionats amb la zona del Geoparc. Les 26 publicacions que hi surten descrites, es troben ordenades per edats, i aporten els coneixements per adquirir una nova manera de mirar la terra que trepitgem i els paisatges que ens envolten. Així doncs, ajuden a comprendre millor el Geoparc Orígens, un territori extraordinari per a l’observació, l’aprenentatge i el gaudi d’aquestes ciències.

Aquesta és la primera guia vinculada amb temàtiques com són la com la geologia, la paleontologia o la mineralogia. En un futur proper es pretén anar oferint altres guies bibliogràfiques sobre castells, natura, tradicions, etc.  

Aquest document es pot consultar en format digital a la web del Geoparc Orígens i servirà de suport a famílies i centres d’ensenyament

Guia de lectura:

https://www.geoparcorigens.cat/wp-content/uploads/2022/05/GUIA_LECTURA_CIENCIES-DE-LA-TERRA_def.pdf

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens està gestionat per una Associació constituïda el 2015 i formada per 21 membres. La formen els municipis d’Abella de la Conca, Àger, Baix Pallars, Camarasa, Castell de Mur, Coll de Nargó, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, La Pobla de Segur, Llimiana, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Bellera, Senterada, Talarn, Torre de Capdella, Tremp i Vilanova de Meià, juntament amb els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera. Aquesta Associació garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i ha passat la seva primera revalidació aquest 2022. Treballa amb els eixos de conservació, educació i divulgació, desenvolupament sostenible.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Més informació sobre el Geoparc Orígens: https://www.geoparcorigens.cat/premsa/