09.12.2022 |
Viure als Pirineus

Avui es reobre la carretera de Castell de Mur

Dos mesos i mig després d'aquella enorme esllavissada, aquest dimecres, dia 3 de juliol, la Diputació de Lleida ha comunicat que reobrirà aquesta carretera a l'espera de més millores a la tardor

Algunes de les roques que han caigut a causa de l'esllavissada a Castell de Mur. Imatge del 16 d'abril de 2018. (Horitzontal)
Així va quedar la carretera després de la caiguda de roques
Avui es reobre la carretera de Castell de Mur

Aquesta via es va veure afectada per una esllavissada el passat 16 d'abril, en un tram de vessant adjacent a la carretera, a l'altura del kilòmetre 5+200, al marge dret. Les obres d'emergència al llarg d'aquests dos mesos i mig s'han articulat en quatre eixos: el condicionament d'un pas provisional per complementar l'itinerari alternatiu per Pont de Montanyana, els treballs previs en alçada per al sanejament de la zona del cingle, el desenrunat de la vessant i la reconstrucció de la carretera amb un pressupost total estimat de 430.000 euros.

Una darrera fase d'actuació s'afrontarà a la tardor, i consistirà en la reposició mediambiental de l'entorn. Aquesta esllavissada es va originar el 16 d'abril i va atrapar un vehicle amb dos ocupants que van resultar morts. 

Avui es reobre la carretera de Castell de Mur
Comentarios