TURISME RURAL I SENDERISME

Avui se celebra la 3a nit del turisme de Viujussà

“Vine al Pallars, Viu el Jussà” sorgeix de l’Associació de Turisme Rural del Pallars Jussà, l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (APAT) i un conjunt de professionals, equipaments i productors del Pallars Jussà. La iniciativa compta amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, de 10 ajuntaments i de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

Imatge de la Vall Fosca, al Pallars Jussà 2
photo_camera Imatge de la Vall Fosca, al Pallars Jussà/CCPJ

Avui dilluns tindrà lloc la 3a edició de la nit del turisme "Viu el Jussà", un sopar amb tots els qui d'una o altra manera donen suport, des del punt de vista turístic" a la marca "Vine al Pallars, viu el Jussà".

Un projecte turístic

Vine al Pallars, Viu el Jussà va néixer l’any 2013 fruit de les inquietuds de l’Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars Jussà per donar un valor afegit als allotjaments rurals de la comarca amb activitats de senderisme. L’any 2014 s’inicia la col·laboració entre l’Associació de Professionals de l’àmbit turístics del Pallars Jussà (APAT) i l’Associació de Residències de Cases de Pagès del Pallars Jussà. Amb aquesta unió s’aconsegueix que el projecte sigui una plataforma representativa de la majoria d’empresaris de la comarca dels diferents sectors turístics, fent-lo créixer en tota la seva diversitat paisatgística, cultural, recreativa, gastronòmica, esportiva, productiva, històrica i científica.

60 sortides guiades de senderisme

El projecte Vine al Pallars, Viu el Jussà proposa 60 sortides guiades de senderisme, gratuïtes pels qui s’allotgin als establiments participants, que es duen a terme tots els caps de setmana entre mitjans d’abril i finals de desembre, i diàriament el mes d’agost. Les rutes guiades de senderisme estan dividies en tres nivells de dificultat per adaptar-se a les capacitats de tot tipus de visitants, tot i que abunden les rutes fàcils i mitjanes.

Més enllà de les rutes de senderisme, “Vine al Pallars, viu al Jussà” ofereix als clients dels establiments turístics adherits descomptes en restaurants i en activitats de caràcter lúdic i cultural del territori, així com en la compra de diferents productes de la zona.

“Vine al Pallars, Viu el Jussà” és un projecte del col·laboració públic-privada: sorgeix de la iniciativa privada, destacant l’Associació de Turisme Rural del Pallars Jussà, l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (APAT) i un conjunt de professionals, equipaments i productors del Pallars Jussà. Per la part pública, compta amb el suport del Consell Comarcal del Pallars Jussà, de 10 ajuntaments i de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).