Arxivat el projecte de la presa a Mont-rebei

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va decidir arxivar el projecte promogut per Endesa de la construcció d'una presa al congost de Mont-rebei.

Congost-3
photo_camera Imatge del congost de Mont-rebei.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va decidir arxivar el projecte promogut per Endesa de la construcció d'una presa al congost de Mont-rebei. Des de la plataforma Salvem Mont-rebei es congratulen de la decisió de la CHE que atribueix la renúncia a la forta oposició del projecte protagonitzat per la pròpia plataforma, així com des del territori i també des del Govern català. 

El passat mes de març es feia pública la intenció de la companyia de construir a Mont-rebei una presa, a la que de seguida va sorgir una forta oposició d'entitats, associacions ecologistes i veïns de la zona. Després de diverses manifestacions i de constatar la forta oposició del territori, fins i tot del govern de la Generalitat, Endesa va renunciar a construir la presa.

L’informe de la Generalitat constatava que la construcció d’una presa en un lloc lliure d’infraestructures com Mont-rebei i la inundació amb una làmina d’aigua amunt de la presa de Sant Esteve de la Sarga «suposaria un canvi en les comunitats vegetals i en els hàbitats presents actualment». En definitiva, les conseqüències derivades de l’execució del projecte suposarien «greus i irreversibles» impactes sobre la flora, la fauna, la hidrologia i el paisatge.

La companyia va al·legar que mai tiraria endavant un projecte d'aquestes característiques si compta amb l'oposició política, institucional i social del territori.

comentaris
Més a Pallars Jussà