ARQUEOLOGIA

Arrenca la quarta campanya de les excavacions a les Esplugues i el Pui de Segur

Aquestes excavacions arqueològiques estan incloses dins del projecte "Muntanya viva. Assentaments, recursos i paisatges a la Catalunya medieval"
Excavacions Pui de Segur
photo_camera Campanya de l'any passat de les excavacions al Pui de Segur/lapobladesegur.cat

Les tasques d’excavació, que realitza el Laboratori d’Arqueologia Medieval de la Universitat de Barcelona amb suport de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, s’emmarquen en el projecte “Muntanya viva: assentaments, recursos i paisatges a la Catalunya medieval (s IV-XIII)”

Entre els dies 17 i 28 d'agost de 2020 es duran a terme les campanyes d'excavacions arqueològiques als jaciments medievals de les Esplugues i el Pui de Segur. Aquest any les intervencions s'han hagut d'adaptar als protocols de seguretat necessaris pel covid19,  però tot i així l'arqueòleg que dirigeix l’excavació, Walter Alegría, de la Universitat de Barcelona, ha elaborat un pla de treball que donarà resultats efectius per a la recerca i la divulgació d'aquests jaciments. L'objectiu és doble: fer un 3D de les construccions d'ambdós jaciments i excavar els paviments dels diferents períodes medievals.

PDS19 ORTO PERSPECTIVA2 poc pes (1)

L'estratègia a l'excavació del Pui de Segur consistirà en delimitar i descobrir el màxim nombre de murs del sector iniciat els anys anteriors, alhora es continuarà buidant els enderrocs de l'interior de les cases produïts durant l'abandonament dels segles XV-XVI.

A les Esplugues de Segur en canvi, es durà a terme el desempedregament de part la balma per poder fer un 3D i mostrar amb eines digitals el jaciment al públic que no hi pugui accedir-hi per limitacions físiques. Paral·lelament, es continuaran excavant els nivells alt medievals, de fa més de 1000 anys.

Aquestes excavacions arqueològiques estan incloses dins del projecte "Muntanya viva. Assentaments, recursos i paisatges a la Catalunya medieval" del qual els investigadors principals són la doctora Marta Sancho i Planas i el doctor Pau Castell Granados. En aquesta recerca participen estudiants dels graus d'arqueologia i història de la Universitat de Barcelona.