TURISME DE MUNTANYA

El Tren dels Llacs estrenarà finalment la temporada el 29 d'agost

El servei turístic tenia previst començar les circulacions el 4 de juliol però es van ajornar pel confinament de Lleida
Imatge d'arxiu del Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur. (Horitzontal)
photo_camera Imatge d'arxiu del Tren dels Llacs/FGC

El Tren dels Llacs estrenarà finalment la temporada el 29 d'agost i estarà en circulació tots els dissabtes fins al 31 d'octubre, deu circulacions en total. Aquest servei turístic de FGC havia d'iniciar la temporada el 4 de juliol però el confinament que es va decretar al Segrià ho va impossibilitar. El comboi, que comunica Lleida amb la Pobla de Segur (Pallars Jussà), fa un recorregut que permet als viatgers retrocedir en el temps i gaudir de la natura. Aquest servei turístic va néixer l'any 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Durant el seu recorregut, de 89 quilòmetres, el tren passa per un total de 40 túnels i 58 ponts.

El viatge transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer, per una via única en un itinerari planer fins a arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa (Noguera). Després, el tren s'incorpora a la zona de la conca del riu Noguera Pallaresa fins arribar, entre embassaments i serralades com el Montsec, a la Pobla de Segur, la seva darrera destinació.

En concret, el Tren dels Llacs circularà tots els dissabtes, entre el 29 d'agost i el 31 d'octubre arrossegat per una locomotora històrica de gasoil. A més de gaudir de les espectaculars vistes durant el trajecte, els visitants tenen l'oportunitat el recorregut amb la visita a diferents atractius del territori. La posada en funcionament d'aquest servei turístic és impulsada i finançada conjuntament per FGC, la Diputació de Lleida i l'ATM de l'Àrea de Lleida.

Mesures de protecció

El Tren dels Llacs obrirà amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries perquè els visitants gaudeixin del trajecte. Per aquest motiu, les persones usuàries disposaran de tota la informació necessària als plafons informatius, on es detallaran els protocols a seguir en cada cas, com l'ús obligatori de mascareta per a clients i persones treballadores en espais tancats així com als espais on no es puguin garantir els dos metres de distància. Els espais d'atenció al client estaran equipats amb pantalla protectora i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic per a usuaris i persones treballadores en punts senyalitzats.

comentaris
Més a Pallars Jussà