FIRES GASTRONÒMIQUES

Aramunt prepara l'organització de la primera Fira de l’Oli al Pallars Jussà

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del diputat Marc Baró, ha visitat aquest dimarts els municipis de Castell de Mur i la Conca de Dalt. 
Talarn a Aramunt
photo_camera El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat el molí de l'oli d'Aramunt / @DiputacioLleida

El president de la Diputació, Joan Talarn, acompanyat del diputat Marc Baró, ha visitat aquest dimarts els municipis de Castell de Mur i la Conca de Dalt, al Pallars Jussà.

Durant el seu periple, Joan Talarn ha destacat que “la cura i promoció del patrimoni local és fonamental per garantir el benestar de municipis que disposen d’elements que expliquen la història del Pallars i de Catalunya, com el Castell de Mur”.

Ha recordat que la Diputació, a través de l’IEI, ha obert línies de suport econòmic a la recuperació del patrimoni i que, per aquesta raó, “hem d’ajudar les alcaldies també perquè puguin presentar projectes sòlids a administracions superiors per garantir el finançament de millores de cara a consolidar propostes turístiques i econòmiques sostenibles amb l’entorn”.

Talarn Castell de Mur
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat Castell de Mur /  @DiputacioLleida

“El Molí d’oli d’Aramunt, a Conca de Dalt —ha afegit— és igualment una mostra d’aposta per la singularitat econòmica local, sent aquestes unes de les explotacions oleícoles de muntanya més desconegudes. Aramunt està preparant la primera Fira de l’Oli al Pallars Jussà i la Diputació s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per ajudar en la seva promoció”.

Talarn ha iniciat el viatge a Castell de Mur, on ha estat rebut per l’alcalde, Miquel López, acompanyat de membres de la corporació municipal amb els quals ha mantingut una reunió de treball.

Talarn Castell de Mur 2
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat l'ajuntament de Castell de Mur /  @DiputacioLleida

Durant la trobada, ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, i ha visitat l’edifici consistorial, abans de desplaçar-se al conjunt monumental del Castell de Mur, on ha visitat la Col·legiata de Santa Maria de Mur. A la sala interior de la Col·legiata, mantindrà una reunió de treball.

Posteriorment, s’ha desplaçat fins a la Conca de Dalt, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde, Marc Sans, i representants de la corporació municipal.

Una vegada finalitzada la reunió, s’ha desplaçat fins al molí d’oli d’Aramunt i el local social de Claverol.