16.08.2022 |
Viure als Pirineus

LITERATURA

Aquest dissabte es lliuraran els premis del 3r Concurs de Microrelats de la Vall Fosca

El jurat, format pels escriptors i lingüistes Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha seleccionat tres relats: ‘Vall Fosca 2063’ amb el pseudònim Janet, ‘És regla sana, no menjar quan no es té gana’ d’Os de peix i ‘Traïció’ de Gat amb botes.
Relats Vall Fosca
Cartell del 3r concurs de microrelats de la Vall Fosca
Aquest dissabte es lliuraran els premis del 3r Concurs de Microrelats de la Vall Fosca

La tercera edició del Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ja té guanyadors. El jurat, format pels escriptors i lingüistes Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, ha seleccionat tres relats: ‘Vall Fosca 2063’ amb el pseudònim Janet, ‘És regla sana, no menjar quan no es té gana’ d’Os de peix i ‘Traïció’ de Gat amb botes. Els guardons del certamen, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella, s’entregaran aquest dissabte 3 d’agost a les 19.30 hores. El mestre de cerimònies del lliurament de premis serà el poeta i recitador Josep Pedrals. Els tres guanyadors s’emportaran 595 € i un trofeu pel primer premi, 357 € pel segon i 238 € pel tercer.

microrelats 3r

En aquesta tercera edició, el Concurs de Microrelats ha rebut 65 propostes. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, ha valorat els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. Els relats, que havien de tenir com escenari principal la Vall Fosca, podien ser com a màxim de 300 paraules.

Sobre el Concurs de Microrelats de la Vall Fosca El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l’objectiu de promocionar a través de l’escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d’altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys.

Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s’editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L’Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 13 anys un concurs de fotografia

Aquest dissabte es lliuraran els premis del 3r Concurs de Microrelats de la Vall Fosca
Comentarios