SENDERISME

Aquest dijous, tret de sortida del Festival de Senderisme Vall Fosca - Pirineus

El Festival dona a conèixer la Vall i els seus camins, a través d’activitats de senderisme amb petits grups conduits per guies locals.
Festival de Senderisme Vall Fosca
photo_camera Cartell del Festival de Senderisme Vall Fosca/Sílvia Coll - Vall Fosca

Aquest dijous, 30 de juliol, s’inicia la 5a edició del Festival de Senderisme de la Vall Fosca, aquest any amb un gran èxit d’inscripcions. Continua amb la mateixa filosofia de sempre: donar a conèixer la Vall i els seus camins, a través d’activitats de senderisme amb petits grups guiats per guies locals.

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca, que és un dels 8 Festivals de Senderisme dels Pirineus, oferirà de nou aquest any activitats guiades per descobrir el territori amb responsabilitat i vetllant al màxim per la seguretat dels participants.

En aquesta edició, el Festival compta amb activitats destacades com el sopar sota les estrelles i l’observació del cel nocturn, la sortida per veure donar sal a les vaques, o la descoberta de les peculiaritats del Parc Nacional a la Vall Fosca. La geologia també serà protagonista de dues activitats, que ens ajudaran a entendre millor per què formem part del Geoparc Orígens.

poster-festival

En dues activitats paral·leles, també aprendrem què hem de posar a la motxilla per fer una excursió, o escoltarem els bombers del GRAE, que ens transmetran quines bones pràctiques hem de seguir a la muntanya per moure’ns amb seguretat.

Responsabilitat amb l’entorn i amb les persones

El Festival de Senderisme de la Vall Fosca ha treballat des de la primera edició amb grups reduïts, per garantir la seguretat, afavorir la proximitat amb els guies, i millorar així l’experiència.

En aquesta edició, es vetllarà més que mai pel benestar de les persones. A més de continuar treballant amb ràtios petites, i reforçar el guiatge en els casos que siguin necessaris, els organitzadors del Festival facilitaran material de protecció (mascaretes i gel hidroalcohòlic personalitzats), i els guies seguiran els protocols de seguretat establerts.

En la situació actual, el format del festival de senderisme de la Vall Fosca es consolida més que mai com una opció d’ecoturisme que s’adapta a les normatives de la pandèmia del coronavirus, i permet oferir activitats amb seguretat per a un turisme de proximitat.

comentaris