06.12.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

El telefèric de la Vall Fosca inicia temporada

El telefèric, que dona accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, iniciarà el servei aquest dissabte
Telefèric Vall Fosca
Telefèric de la Vall Fosca/Turisme Vall Fosca
El telefèric de la Vall Fosca inicia temporada

Aquest dissabte, dia 1 d'agost, comença la temporada del telefèric després que Endesa finalitzés els treballs per reparar el problema que es va detectar en una peça i que n’impossibilitava l’ús públic.

Endesa, com a propietària del telefèric, cada any abans de fer la cessió del telefèric a l’Ajuntament de la Torre de Capdella, realitza una inspecció tècnica i mecànica de la instal·lació, perquè la Direcció General de Transport per Cable de la Generalitat de Catalunya n’autoritzi l’ús públic i així l’Ajuntament de la Torre de Capdella en pugui fer un ús turístic.

L’empresa propietària del telefèric habitualment realitza la revisió al mes d’abril. Aquest any, degut a la pandèmia de la COVID-19, la revisió es va iniciar més tard i es va detectar que s’havia de fer una reparació. A part de la revisió anual, també realitza una revisió extraordinària cada 6 anys.

Pel que fa als horaris, es mantenen com en temporades anteriors. I en concret al mes d’agost, hi haurà servei continuat de les 8 h a les 19 h. El temps d’espera entre cada viatge serà aproximadament d’1 hora. (Més informació a www.vallfosca.net).

El servei de telefèric va lligat amb el servei del bus del Parc que des de l’1 de juliol i fins al 30 de setembre, donarà servei de la Pobla de Segur a Sallente, per facilitar l’accés al Parc Nacional en transport públic.

Dins de els mesures de seguretat que se seguiran, serà obligatori l’ús de la mascareta, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrar i sortir del telefèric, ventilació interior natural, i desinfecció de la cabina després de cada trajecte.

El telefèric de la Vall Fosca inicia temporada
Comentarios