ELECCIONS MUNICIPALS 28M - ALCALDIES ABANS D'ANAR A VOTAR

Àlex Garcia: “M’hauria agradat que hi hagués hagut una altra llista i que la participació fos alta”

Àlex Garcia Balust continuarà com a alcalde de Talarn. La seva candidatura, Som Talarn-Acord Municipal, lligada a ERC, es presenta en solitari el pròxim 28-M
Àlex Garcia alcalde de Talarn
photo_camera L'alcalde de Talarn, Àlex Garcia, davant de l'Ajuntament / Feliu Sirvent

La llista que encapçales és l'única que es presenta a les pròximes eleccions. A què es deu? Com t'ho expliques?

És complicat fer llistes als pobles petits, degut, en bona part, a la falta d’implicació política. He pogut formar un equip molt plural per tirar endavant un projecte per quatre anys.

Creus que no tenir competència pot desmotivar als veïns a l'hora d'anar a votar el 28 de maig?

Sí, per descomptat, això desmotiva als veïns i veïnes a l’hora d’anar a votar. Ara hem de procurar fer una campanya que motivi a la gent a anar a votar el dia 28 de maig. Informarem a tothom sobre què hem fet i el que intentarem fer al llarg dels pròxims quatre anys. M’hauria agradat que hi hagués hagut una altra llista i que la participació fos alta.

Els projectes que vam iniciar, han de tenir continuïtat. No n’hi ha prou amb quatre anys per materialitzar-los

Què t'ha portat a tornar-te a presentar?

Sempre m’ha agradat l’activitat política local i m’estimo el poble. Soc autònom, tinc molta feina, però també me la puc administrar jo mateix. Estar al capdavant de l’ajuntament i governar el poble té complicacions, però també és una gran satisfacció quan te l’estimes i vols que millori. Els projectes que vam iniciar, han de tenir continuïtat. No n’hi ha prou amb quatre anys per materialitzar-los i especialment aquest mandat, amb una pandèmia que ho ha capgirat tot. Crec que els mandats municipals haurien de ser de sis anys i no pas de quatre.

Els nostres reptes passen per l’habitatge i l’activitat econòmica, per poder garantir els serveis públics i una òptima qualitat de vida.

Quina diries que és la principal problemàtica que té Talarn?

M’agrada més parlar de reptes que hem de tirar endavant. Problemàtiques sempre n’hi ha, però el que cal és tenir objectius i mirar d’assolir-los amb la feina del dia a dia. Els nostres reptes passen per l’habitatge i l’activitat econòmica, per poder garantir els serveis públics i una òptima qualitat de vida. A Talarn tenim un problema d’habitatge important i tenim un centre històric que s’està caient, amb edificis molt deteriorats. Tenim el poble cuidat, però el centre històric necessita un projecte de rehabilitació global amb molts recursos de les altres administracions, tipus ‘pla de barris’.

Tenim el poble cuidat, però el centre històric necessita un projecte de rehabilitació global amb recursos de les altres administracions

Digue'm tres actuacions concretes que tens previst realitzar durant el pròxim mandat?

Ens tornarem a presentar als Fons Next Generation amb un projecte ben definit de dinamització del patrimoni a través de la natura, el senderisme i el turisme sostenible. Formem part de la Comunitat Energètica del Pallars i tenim pensat fer una aposta ferma per l’energia verda, volem posar plaques solars als edificis municipals i carregadors per a vehicles elèctrics.

comentaris