14.08.2022 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

Acció Climàtica acaba les obres de millora i adequació del camí d'accés a Hortoneda al Pallars Jussà

S'ha instal·lat nou paviment i s'han construït prop de 3 quilòmetres de cunetes que ara permeten el pas de dos vehicles
e2b3d8bc-3c74-443a-b098-695a909508dd
El camí de Claverol a Hortoneda, després de les obres de millora / Acció Climàtica
Acció Climàtica acaba les obres de millora i adequació del camí d'accés a Hortoneda al Pallars Jussà

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acabat les obres per millorar i adequar el camí d'accés al nucli d'Hortoneda, al terme municipal de Conca de Dalt (Pallars Jussà). Els treballs han consistit en col·locar nou paviment en tot el camí de 5 cm de gruix, a més de senyalització horitzontal i barreres de seguretat. Així mateix, s'han corregit desperfectes del ferm i s'ha millorat el drenatge existent, construint 2.913 metres de cunetes d'aproximadament 1 metre d'amplada que són trepitjables i fan el camí més ample i permeten els pas de dos vehicles. També s'han netejat, mercat i reperfilat cunetes de terra i nous passos laterals a camins veïnals i s'han estabilitzat talussos on hi ha despreniments de terres.

El camí de Claverol a Hortoneda té una longitud total de 8,56 quilometres, i uneix aquests dos nuclis rurals. Aquest camí dona accés a les forests patrimonials Perauva (L-7074) i Boumort (L-1031, CUP-20.2), incloses en zona PEIN i Xarxa Natura 2000, i està enclavat en una zona del Prepirineu i en zona de muntanya, que pateix les inclemències del temps i del fred, de la neu i de les gelades de l'hivern. Tot això dificulta el trànsit normal i els serveis diaris de transport escolar i dels veïns, així com el trànsit turístic que genera l'accés a la Reserva de Boumort, sobretot a la tardor.

Les obres, que van començar al maig del 2021, ha estat executades per l'empresa José Antonio Romero Polo, SAU, i han suposat una inversió total de 553.221,31 euros.

Acció Climàtica acaba les obres de millora i adequació del camí d'accés a Hortoneda al Pallars Jussà
Comentarios