06.12.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME SOSTENIBLE

25 empreses turístiques del Pallars Jussà s'adhereixen a la certificació de sostenibilitat Biosphere

La certificació valora els nivells de sostenibilitat de les empreses turístiques i les hi dóna suport per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible que marca Nacions Unides.
Boumort indòmit 2
Una mare amb la seva filla fent turisme sostenible /boumortindomit.com
25 empreses turístiques del Pallars Jussà s'adhereixen a la certificació de sostenibilitat Biosphere

Les empreses i equipaments turístics del Pallars Jussà fan un pas endavant per treballar cap a la sostenibilitat, involucrant-se en el procés per a la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle. Aquest projecte, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ja compta amb 90 empreses i entitats en l’àmbit de l'Alt Pirineu i de Lleida, de les quals 25 són del Pallars Jussà.

Aquesta certificació indica els avenços en matèria de sostenibilitat que fan les empreses, també involucrant als propis treballadors i comunicant-ho als seus clients. Per aconseguir aquesta certificació, les empreses han de demostrar els esforços fets en relació amb els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions unides, per arribar finalment a aconseguir el segell Biosphere que ho acredita.

Pla general de dues dones fent una activitat de caiac a l'entorn del Congost de Mont-rebei, el 14 de juny de 2020. (Horitzontal)(Foto: Dues dones fent una activitat de caiac a l'entorn del Congost de Mont-rebei / Anna Berga)

Per fer-ho, mitjançant una plataforma digital, empreses i entitats poden elaborar el seu Pla de Sostenibilitat personalitzat, vinculat als 17 Objectius i 169 fites de Desenvolupament Sostenible en els quals es basa aquesta Agenda.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Josep M. Mullol, les empreses turístiques del Pallars Jussà, així com les institucions vinculades al sector, fa temps que han apostat per un turisme basat en el respecte al medi com ho demostra el fet que aquesta aposta per la certificació Biosphere complementa l’acreditació la denominació de “Green Destinations Top 100” que la comarca del Pallars Jussà va aconseguir el 2020, impulsada pel Consell Comarcal, la qual es renovarà durant el 2021

25 empreses turístiques del Pallars Jussà s'adhereixen a la certificació de sostenibilitat Biosphere
Comentarios