FIRES GASTRONÒMIQUES

La 1a Fira de l'Oli del Pirineu reuneix més de mil persones a Aramunt

L'èxit de la primera edició, garanteix la continuïtat d'un certamen que vol potenciar tant els petits productors d’oli familiars com el col·lectiu de productors professionals d’oli del Pirineu.
Fira de l'Oli del Pirineu 1
photo_camera La 1a Fira de l'Oli del Pirineu reuneix més de mil visitants a Aramunt / Marc Antoni Balanza

La 1a Fira de l'Oli del Pirineu d'Aramunt, al Pallars Jussà, va reunir aquest cap de setmana més de mil persones. Després de l'èxit de l'edició d'enguany, els organitzadors ja n'han anunciat la continuïtat i l'any que ve es tornarà a celebrar. Així ho ha assegurat l’alcalde de Conca de Dalt, Marc Sans, que ha explicat que el principal objectiu de la Fira és donar a conèixer l'oli de muntanya i les diferents varietats existents, així com consolidar tant els petits productors d’oli familiars com el col·lectiu de productors professionals d’oli del Pirineu.

Fira de l'Oli del Pirineu 2
D'esquerra a dreta, Eva Fiter, Carmel Mòdol i Josep Castells a la Fira de l'Oli del Pirineu a Aramunt / @govpirineuiaran

A primera hora del matí es van servir més de 250 esmorzars i cinc de la vintena de parades locals van vendre el seu oli elaborat al molí d'Aramunt pels productors locals. La Fira ha compaginat els diferents tastos d’oli i producte local, amb estands de venda d’oli i maquinària relacionada amb el maneig de les oliveres. També han tingut lloc xerrades tècniques i tallers gastronòmics relacionats amb l’oli.

El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Conca de Dalt, també ha comptat amb el suport de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA). Hi han assistit el delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, així com el Secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda
Rural, Carmel Mòdol, i la directora de l'IDAPA, Eva Fiter. A primera hora del matí es van servir més de 250 esmorzars i cinc de la vintena de parades locals van vendre el seu oli elaborat al molí d'Aramunt pels productors locals.