Oberta la convocatòria de la 10a edició del Premi Ruralapps

Per aquesta edició 2023, l’abast del premi va més enllà de les apps i s’estén als àmbits de la digitalització i de la transformació digital.

Ruralapps1
photo_camera Oberta la convocatòria de la 10a edició del Premi Ruralapps

La desena edició del Premi Ruralapps, que organitza el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) amb el suport del centre tecnològic Eurecat, ha obert el termini de presentació de candidatures que, enguany, va més enllà de les apps i s’estén als àmbits de la digitalització i la transformació digital, amb temàtiques com la governança i la gestió de dades, la Intel∙ligència Artificial, la realitat augmentada, la realitat virtual, la robòtica, la internet de les coses i la connectivitat, entre d’altres.

La finalitat és que aflorin les possibles eines que existeixen en el mercat de les TIC, orientades o que aportin solucions tecnològiques als ciutadans o als professionals del sectors agroalimentari, forestal i del medi rural, premiant programari funcional com programari embegut, aplicacions per dispositius mòbils, aplicacions d’escriptori, plataformes al núvol o d'altres, que contribueixin a la millora dels esmentats sectors.

En aquesta línia, s’estableixen dos tipus de premi, adreçats a persones físiques o jurídiques que hagin desenvolupat un programari funcional, tant de nova creació com de programaris en fase comercial.

En primer lloc, la modalitat Ruralapps-professional, centrada en solucions tecnològiques innovadores per a professionals i empreses dels sectors agroalimentari, forestal i del medi rural i per millorar els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat. Poden abastar des del procés de producció fins a la comercialització.

Ruralapps

En segon lloc, la modalitat Ruralapps-ciència ciutadana, enfocada a solucions tecnològiques innovadores per a la ciutadania i per facilitar l'accés a la informació, en els àmbits agroalimentari, forestal i del medi rural.

Enguany, la quantia del premi és de 5.000 euros per a les candidatures guanyadores i 2.000 euros per a les finalistes, per a cadascuna de les dues modalitats. El termini per a la presentació de candidatures als premis és del 14 de març al 15 de maig, ambdós inclosos.

Acte de presentació dels deu anys de premis Ruralapps

El proper dijous 30 de març, se celebrarà la presentació dels premis Ruralapps 2023, en format online, amb l’objectiu de donar a conèixer les novetats d’aquesta desena edició als participants.

La benvinguda de l’esdeveniment anirà a càrrec de la subdirectora general de la Inspecció i Control Agroalimentari, Glòria Cugat Pujol, subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentàries en funcions del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

L’acte comptarà també amb la cap del Servei d’Innovació Agroalimentària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Ma. Josep de Ribot Porta, i del director de Desenvolupament Cientificotecnològic d’Eurecat, Gabriel Anzaldi, així com amb els guanyadors i finalistes de les edicions anteriors.

Impuls a la innovació i la recerca tecnològica

En aquests 10 anys de Premis s’han presentat 206 candidatures, de les quals 104 han estat en la modalitat de professional i 106 de ciència ciutadana. Els àmbits de les innovacions tecnològiques presentades és molt divers i van des d’aplicacions per a la millora en la gestió agrària, forestal i el medi rural, el suport a la comercialització de productes, fins a tot tipus de desenvolupaments tecnològics basats en la internet de les coses, la intel·ligència artificial i el big data.    

Podeu consultar tots els detalls i inscriure-us a l’esdeveniment online en el següent enllaç https://eurecat.org/serveis/eurecatevents/presentacio-premis-ruralapps-2023/

Ruralapps 2023 10 anys