L'Escola Agrària del Pallars obre un nou període de preinscripcions al curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’

El curs vol donar suport als actuals i futurs productors alimentaris en la seva capacitació i potenciar la seva incorporació i continuïtat al sector.

NdP_Preinscripcions4
photo_camera L'Escola Agrària del Pallars obre un nou període de preinscripcions al curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’

L'Escola Agrària del Pallars obre un nou període de preinscripcions al curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’, una oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. Les persones interessades en cursar aquesta formació podran realitzar la preinscripció del 26 de maig a l’1 de juny de 2023.

L’alumnat que cursi aquests estudis aprendrà el procés d’elaboració de productes alimentaris artesanals, com ara els formatges, les conserves vegetals, els patés, els iogurts, les girelles... També coneixerà tots els detalls sobre la tecnologia alimentària, l'anàlisi dels aliments, la comercialització en la indústria alimentària, la preparació i la conservació dels productes de muntanya, i la seguretat alimentària i la protecció mediambiental.

NdP_Preinscripcions1

El centre treballa sota el paraigües de la sostenibilitat, impulsant accions per a la preservació del planeta. Per aquesta raó, el curs està pensat des d’una vessant social i mediambiental. L’edifici de l’Escola Agrària del Pallars és un dels més sostenibles de la comarca, ja que s’han instal·lat 32 panells de 455 Wp, que generen aproximadament un 50% del consum energètic del centre.

A més a més, es compta amb una caldera de biomassa, que s’estima que ajuda a reduir pràcticament el 100% la despesa energètica de combustibles fòssils. Tanmateix, l’escola disposa de la certificació ISO 14001 de gestió ambiental.

Amb la voluntat de contribuir positivament en el territori, l’escola vol ajudar als actuals i futurs productors alimentaris en la seva capacitació i potenciar la seva incorporació i continuïtat al sector agroalimentari, que ofereix grans oportunitats laborals. En concret, a les zones de muntanya, durant els últims anys s’han consolidat projectes empresarials de nova creació o iniciatives que han donat continuïtat a explotacions agrícoles i ramaderes tradicionals, innovant en l'elaboració de productes propis.

NdP_Preinscripcions2

Des del centre es potencia una formació pràctica, gràcies a les visites tècniques que s’efectuen a empreses agroalimentàries del Pirineu, les classes d’elaboració de productes alimentaris que es realitzen a diversos obradors i les sessions que tenen lloc al laboratori del centre. El curs té una durada d’un curs acadèmic i es realitza en grups molt reduïts d’estudiants, que permet assegurar la qualitat i la personalització de la formació.

L'alumnat té l'oportunitat de realitzar la Formació en Centres de Treball a empreses arrelades al territori i amb professionals altament qualificats. Aquestes pràctiques i estades formatives els permet conèixer en primera persona el món laboral, obtenir una formació adaptada a un lloc de treball específic i treballar en instal·lacions i amb tecnologies d’un projecte empresarial real.

Les persones interessades en seguir estudiant i finalitzar el cicle formatiu en un segon curs, ho podran fer a l’Escola Agrària i Alimentària de l’Empordà o en altres centres públics i privats de Catalunya, la qual cosa els permetrà obtenir la titulació oficial de tècnic superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.

NdP_Preinscripcions5