MÓN RURAL

L'Escola Agrària del Pallars organitza tallers didàctics per apropar el sector agroalimentari als més joves

Els additius alimentaris i el procés d’elaboració d’un producte lacti seran els temes centrals dels tallers. Les inscripcions es podran formalitzar fins al 31 de desembre de 2022.

IMG_Tallers-EA Pallars
photo_camera Imatge dels tallers.

L’Escola Agrària del Pallars oferirà tallers pràctics a entitats del sector educatiu, associacions i altres organitzacions amb l’objectiu d’apropar el sector alimentari a estudiants de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o cicles formatius de grau superior i a altres entitats interessades. Aquests tallers es podran realitzar fins al mes de juny de 2023, i les inscripcions estaran obertes fins al 31 de desembre de 2022.

Els tallers donaran a conèixer diferents aspectes del món alimentari. El primer taller està enfocat als additius alimentaris, on l’alumnat aprendrà què són i per a què serveixen.

El segon taller que ofereix l’escola se centra a ensenyar el procés d’elaboració d’un producte lacti, els mecanismes que hi intervenen i el procés de producció. A més a més, l’alumnat podrà endur-se el producte elaborat a casa i tastar-lo. Aquests tallers gratuïts tenen una durada total de 3 hores, 1 hora la sessió teòrica i 2 hores la sessió pràctica.

Des de l’Escola Agrària del Pallars es treballa per donar a conèixer, formar i professionalitzar el sector agroalimentari mitjançant el curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’, una oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. El seu objectiu principal és donar resposta a les necessitats del sector i contribuir a fer front a l’alta demanda de professionals qualificats que reclama el món agroalimentari català.

IMG_Tallers-EA Pallars2 (1)
Imatge dels tallers.

Sobre l’Escola Agrària del Pallars

L'Escola Agrària del Pallars, situada a Talarn (Pallars Jussà), és un centre escolar públic del Servei de Formació Agrària del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya que ofereix formació professional especialitzada en el sector agroalimentari de muntanya.

El centre va iniciar la seva activitat educativa a Tremp el 1976, oferint la Formació Professional Agrària de primer grau. Al llarg d’aquests més de 40 anys, l’Escola Agrària del Pallars ha anat adaptant la seva oferta formativa a les necessitats dels principals actors del sector agroalimentari. Tant és així que el centre ha reinventat la formació professional inicial adaptant-se a les noves realitats i donant resposta a les principals necessitats del sector, gràcies al curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’.

IMG_Tallers-EA Pallars3
Els tallers ofereixen formació continuada.

D’altra banda, l’escola posa a disposició dels professionals d’aquest àmbit una completa oferta de formació contínua, amb l’objectiu de proporcionar-los les eines adequades per actualitzar els seus coneixements i ajudar-los en la capacitació professional. A més a més, també dona suport i formació als joves que es volen incorporar en una empresa agrària.